Elkészítése: Kacsacombot megtisztítottam bőrét bevagdaltam sóval , őrölt borssal és rozmaringgal bedörzsöltem kisebb tepsibe tettem aminek az alját kacsazsírral kicsit kikentem kevés vizet öntöttem alá letakartam fóliával és 200 C fokon sütőben kb. 50' sütöttem. Fóliát levettem zsírjával meglocsoltam a combot és így hagytam még sülni 30'./közben párszor ismét meglocsoltam/. Pár db megtisztított felkockázott krumplit tettem mellé sülni. Káposztát feldaraboltam besóztam hagytam 30' állni. Hagymát felkockáztam kanál zsíron megdinszteltem és rátettem a káposztát 2 evőkanál nádcukrot, mokkáskanál őrölt köményt és másfél evőkanál 10 %-s ecetet jól átkevertem és fedővel letakarva 40' pároltam.🍻
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Nagyon finomat sütöttél Márton napra 😊
Én is csak nagyon ritkán veszek kacsát vagy libát, mert szinte megfizethetetlen.... 😊
Katalin köszi, finom volt sőt még van is belőle beosztóak vagyunk😊
Megjegyzés küldése