2019. november 11., hétfő

Sült kacsacomb párolt vörös káposztával

Nagyon ritkán vár felhasználásra  konyhámban  kacsa vagy liba  , mondjam azt hogy nem  igazán pénztárcakímélő húsféleség bár mostanság mi az ? Apósom és sógorom  emlékére  Márton napra  / igaz hogy nem libát / de  hétvégén  elkészítettem ezt az ételt🍴

Hozzávalók: 2 db kacsacomb, fűszerek: só, őrölt bors és rozmaring, 1 fej vörös káposzta, 1 db vöröshagyma, só, cukor, ecet, őrölt kömény,


Elkészítése: Kacsacombot megtisztítottam bőrét bevagdaltam sóval , őrölt borssal és rozmaringgal bedörzsöltem  kisebb tepsibe  tettem aminek az alját kacsazsírral kicsit kikentem kevés vizet öntöttem alá letakartam fóliával és 200 C fokon  sütőben kb. 50' sütöttem. Fóliát levettem  zsírjával meglocsoltam a  combot és így hagytam még sülni  30'./közben párszor ismét meglocsoltam/. Pár db megtisztított  felkockázott krumplit tettem mellé sülni. Káposztát feldaraboltam besóztam hagytam 30' állni. Hagymát felkockáztam kanál zsíron megdinszteltem és rátettem a káposztát 2 evőkanál nádcukrot,  mokkáskanál őrölt köményt és  másfél evőkanál 10 %-s  ecetet jól  átkevertem és fedővel letakarva 40' pároltam.🍻
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon finomat sütöttél Márton napra 😊
Én is csak nagyon ritkán veszek kacsát vagy libát, mert szinte megfizethetetlen.... 😊

Éva írta...

Katalin köszi, finom volt sőt még van is belőle beosztóak vagyunk😊