Hozzávalók: 10-15 dkg krumpli, 1 dkg friss élesztő, 2 evőkanál kefir, 2 evőkanál olaj, 1 tk. cukor, 1 felvert tojásnak a fele, 30 dkg liszt, 1 dl langyos tej.
🌸
Elkészítése:Krumplit megpucoltam felkockáztam és enyhén sós vízben puhára főztem majd áttörtem hagytam hűlni. Közben az élesztőt kevés langyos cukros tejben hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem az áttört krumplit , felfutott élesztőt és a többi hozzávalóval bedagasztottam a tésztát letakarva hagytam duplájára nőni. Enyhén lisztes gyúrótáblán ellapogattam egy nagyobb pohárral kiszaggattam közepét kisebb formával kiszúrtam addig kelt még az olajat előmelegítettem. Olajba pakolva a tésztákat először letakarva majd mikor megfordítottam fedő nélkül készre sütöttem amiket papír szalvétára tettem majd tányérra. Porcukorral szórtam le az ünnepekre hangolódva egyiket olvasztott csokival díszítettem.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése