2020. január 19., vasárnap

Diós kevert

Hozzávalók: 3 db tojás, 1 cs. sütőpor,  5 dkg zsír, 20 dkg liszt, 20 dkg darált dió, 2 dl tej, 20 dkg cukor, tepsi kenéséhez zsír és liszt a szórásra.
🌸
Elkészítése: Tojások sárgáját a cukorral és zsírral kikevertem hozzátettem a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót tejet is beleöntve simára kevertem a masszát. Tojások fehérjét kemény habnak felvertem és óvatosan a masszába forgattam. Közepes nagyságú tepsit zsírral kikentem beszórtam liszttel és a masszát beleöntöttem . Előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sütöttem. Mikor  felszeleteltem  porcukorral szórtam be.(Férjuram kettévágva a szeleteket baracklekvárral  megkenve  falatozta nekem csak így magában is nagyon finom volt!)
Jó étvágyat kívánok !


6 megjegyzés:

Vera írta...

Szerintem gyerekkoromba Anyú készített ilyen sütit, csak meggyet is tett rá...
De megállja a helyét tortaalapnak, piskota helyett..

Éva írta...

Vera egy régi szakácskönyvben találtam nagyon finom, nekem is volt eszembe hogy tortának is jó lenne legközelebb kipróbálom, köszi.

horimarika írta...

Nagyon bírom az ilyen egyszerű sütiket! És diós! Biztosan nagyon finom.

Éva írta...

horimarika nagyon finom egyszer próbáld ki érdemes köszi.

Okki írta...

Az egyik kedvenc kevertem, nagyon szeretem amikor dió is kerül bele. Nagyon finom tud lenni csak önmagában, lekvárral vagy csokis mázzal. :)

Éva írta...

Okki nálunk is kedvenc a diós csak ne lenne ilyen drága. Szomszédtól kaptam egy keveset most "dőzsölök" vele, köszi.