2020. január 2., csütörtök

Kalácsfelfújt

Mi is lehetne az év első bejegyzése, mint egy olyan recept amivel maradék kalácsunkat mentettem át egy más formába és ízvilágba😊 

Hozzávalók: 20 dkg megmaradt szikkadt kalács feldarabolva, 10 dkg tehéntúró, kevés mazsola, 1 db tojás, 3 evőkanál tejföl, 2 evőkanál cukor, 1 tk vaníliacukor, kevés reszelt citromhéj,  2 evőkanál baracklekvár, kevés vaj.

Elkészítése: Kisebb sütőedényt vajjal kikentem ebbe tettem bele a feldarabolt kalácsot. Túrót villával áttörtem tojás sárgáját,  kétféle cukrot, tejfölt,reszelt citromhéjat  hozzátettem és végén  a mazsolát is belekevertem . Ezt a keveréket öntöttem a kalácsra. Előmelegített sütőben 180 C fokon 15 ' sütöttem majd kivettem  rákanalaztam a lekvárt és a tojás fehérjét 1 evőkanál cukorral felvertem ezt a habot kentem a tetejére és még 5'-re visszatettem a sütőbe. 
Jó étvágyat!

13 megjegyzés:

Ani írta...

Nagyon finom lehetett. Én is mindig felhasználom a maradékokat. Kis kreativitás, és van egy új étel. BÚÉK!

Éva írta...

Ani köszi finom lett és így a maradék kis túrót is felhasználtam.Köszönjük a jókívánságodat!

sedith írta...

Boldog új évet kívánok! :)
Az újrahasznosítás pedig szerintem tökéletesre sikeredett. :) Puszi

Tiffanylda írta...

De jó lehetett! Egy bajom van csak, hogy nálunk a kalácsból sosincs maradék!:) Viszont, a máglyarakást lehetne eképpen is készíteni szerintem! Jó, persze nincs abban túró, viszont van tej, úgyhogy érzek egy kis rokoni szálat köztük.;) Köszi az ötletet!

Katalin írta...

Ügyesen átmentetted a maradék kalácsot az új évre 😊
Kívánok nagyon boldog, szerencsés új évet, egészségben, békességben neked és családodnak!

aranyos fodorka írta...

Bizony a nálam ritkán előforduló kalácsból nekem se szokott maradni, de a felhasználásnak ezt a módját jó ötletnek tartom én is.

Éva írta...

sedith nagyon szépen köszönjük én is hasonló jókat kívánok nektek is!
Tiffanylda pedig osztogattam is a kalácsból de valahogy maradt belőle, nagyon finom volt így a túróval és különös hogy ezt még férjuram is megkóstolta pedig nem egy "kalács rajongó"?
Katalin köszi.Köszönjük és hasonló jókat kívánok nektek is !
aranyos fodorka örülök hogy tetszik!

Okki írta...

Hmm .... milyen finom lehet a túróval, szívesen megkóstolnám.😊
Nagyon boldog új évet, egészséget és sok örömet kívánok neked és kedves családodnak! 😊

Kincse írta...

Köszi ezt a hasznos módozatot, bár már nekem is voltak bevált ötleteim, de túró még nem szerepelt benne. Az enyém vanília puding, lekvár, dió szokott lenni.

Gerdi írta...

Ezért nem sütök az ünnepekre kalácsot, mert megmaradna. De ha valamikor mégis ránk száradna, visszatérek a receptért! :-)
Boldog új évet kívánok Nektek!

Lívia írta...

Az általam készített kalácsból nálunk sem marad egy morzsa sem, de jó ötletnek tartom én is az általad kitalált felhasználási módot. Nagyon finom lehetett.
Szerencsés, boldog, egészségben eltöltött új esztendőt kívánok neked és a kedves családodnak!

Éva írta...

Okki, Kincse, Gerdi, Lívia örülök hogy jónak tartjátok ezt a változatot és a kedves jókívánságokat nagyon szépen köszönjük,amit szívből kívánok viszont nektek is!

Fáni írta...

Boldog új Évet!
Nagyon finomnak néz ki :)