Hozzávalók: 35 dkg liszt, 75 g joghurt, 100 ml tej, 0,5 kk.só, 1 ek. cukor, 1 db tojás, 15 g friss élesztő, rétegezéshez: 50 g vaj, reszelt sajt, tészta kenéséhez: 1 tojás
*
Elkészítése: Langos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt kevés lisztet tettem hozzá és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a már felfutott élesztőt a többi hozzávalóval együtt és bedagasztottam letakarva hagytam duplájára kelni. A megkelt tésztát 8 felé vettem egyenként gömbölygettem kicsit pihentettem ez kb. 10' volt, ezután egyenként kinyújtottam kb. 18 cm átmérőjű körnek. A kinyújtott tésztalapokat egyenként egy nagyobb tányérra pakoltam megkentem olvasztott vajjal megszórtam reszelt sajttal és erre tettem a következő lapot amit kentem szórtam és így tovább .A nyolcadik kinyújtott tésztát rátettem kicsit lenyomkodtam és 10'-re hűtőbe pakoltam. Mikor kivettem a hűtőből kinyújtottam nagyobb formára majd 8 felé vágtam és egyenként feltekertem. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam ahol felvert tojással lekentem és sajtot szórtam rá. Előmelegített sütőben 180 C fokon 20' sütöttem.
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Nagyon finom lehet! És én még nem is sütöttem ilyet, ami eléggé helytelen 😊😊
Katalin köszi finom leveles a tésztája, ajánlom minél előbb pótolt hiányosságodat😊
Megjegyzés küldése