2020. január 6., hétfő

Mézes-krémes őzgerinc

Gerdi ünnepek előtti ajánlójában fedeztem fel  ezt a süteményt. Mivel most hétvégére valami krémeset szerettem volna  készíteni  és inkább kisebb mennyiségből ezért gondoltam elkészítem fele mennyiségből  ezt a sütit  a krémjét kicsit változtattam😊
Hozzávalók: /Egy  őzgerinc formához/ tészta: 12 dkg liszt, 12,5 dkg margarin, 6 dkg cukor, fél csomag sütőpor, 2 evőkanál méz, 3 db tojás, töltelék: sárgabaracklekvár, krém: 2 dl tej,  2 púpos evőkanál búzadara, 1 tk vaníliacukor, 3 evőkanál cukor, 7 dkg margarin. Formát:margarinnal kenni és liszttel szórni.
🍯
Elkészítése: Puha margarint kikevertem a cukorral hozzákevertem a mézet és egyenként tettem bele a tojást közben kevertem. A lisztet összekevertem a sütőporral és végül ezt a keveréket öntöttem bele a tojásos masszához és simára kevertem. Kikent és liszttel beszórt formába öntöttem a masszát előmelegített sütőben 180 C fokon 20' sütöttem . Mikor már kicsit hűlt akkor borítottam ki a formából és  3 felé vágtam. A krémhez: a tejbe tettem a kétféle cukrot a búzadarával együtt elkevertem és tűzhelyre tettem ahol  összefőztem  ezután kihűtöttem. Margarint kikevertem és mikor már kihűlt a gríz akkor összekevertem. A tészta alsó lapját megkentem a krémmel  tésztát tettem rá majd ezt lekvárral és rá a maradék krémet kentem végül a tészta harmadék részét tettem rá és megszórtam porcukorral.(Lehet hogy legközelebb 4 felé vágom de most nem láttam hogy ezt kivitelezhetném😉) Nagyon finom!
Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

Anikó írta...

De jó, vittem a receptet, nekem is már a kis adagos receptek kellenek, mert a sokkal nem tudok mit kezdeni... BUÉK neked Éva !!! Puszi :-)

Éva írta...

Anikó akkor ez éppen neked való,bár mi ketten vagyunk erre a mennyiségre és három napig nassoltunk belőle.Köszönöm és neked is kívánok minden jót és szépet főleg jó egészséget!

Katalin írta...

Finom lehet, máris volt haszna, hogy Geri feltette a válogatást 😊
Nekünk még vannak a karácsonyi édességekből, egyhamar nem kell sütnöm... 😊

Gerdi írta...

De örülök, hogy megihlettelek! :-) A kis változtatásokkal is jól néz ki!

Éva írta...

Katalin köszi.
Gerdi köszi és nagyon finom.