2020. február 8., szombat

Karamellszósz házilag

Itt még nem volt teljesen kihűlve
Hozzávalók:12,5  dkg cukor, 2 evőkanál víz, 75 ml habtejszín,  1 csipet só, 2,5 dkg vaj
itt már  igen:)
Elkészítése:Cukrot és a  vizet  edénybe  tettem  alacsony hőfokon melegítettem, mikor elolvadt a cukor kicsit emeltem  a hőfokot és aranybarnára karamellizáltam. Félrehúztam hozzátettem a feldarabolt vajat csipet sót és a meglangyosított habtejszínt visszatettem  és alacsony hőfokon folyamatos keverés mellett  addig tartottam a tűzhelyen még sima pép lett belőle. Mikor hűlt kicsit akkor tettem üvegbe és hűvös helyre felhasználásig.(Felhasználás előtt kicsit felmelegítem majd)
📌 Sütemény, palacsinta , keksz, kávé  megédesítésére is biztos finom lesz😋
Jó étvágyat!
forrás:innen

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Biztos finom lesz, és gondolom hamar elfogy majd, hisz annyi mindenbe lehet felhasználni 😋

Éva írta...

Katalin köszi már folyamatosan csökken a mennyisége:-))