2020. április 24., péntek

Hőkönperec "Ízőrzők" Bucsuta

A műsor ismétlését  nézve mindig találok olyat amit érdemesnek tartok a próbasütésre😊. A hozzávalók menyiségének csökkentése most is fejtörést okozott, végül azért sikerült eltalálni😋

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 mk. cukor, 1 dkg friss élesztő,  1 tk.só, 1 db tojás/ amit felvertem felét a tésztába a másik felével kentem/, 3 evőkanál kefir,  1 tk. olvasztott sertészsír,
🌺
Elkészítése: Langyos tejbe tettem a cukrot és az élesztőt kevés lisztet hozzátéve hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a többi hozzávalót az élesztővel együtt és bedagasztottam a tésztát letakarva hagytam 3/4 órát pihenni. Enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam a tésztát ahol három felé vettem  egyenként cipóra formáltam majd ezeket a cipókat egyenként kétfelé vettem. Az így kapott darabokból rudakat sodortam amiket párosával összefontam és körnek formáltam. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam  a felvert tojás megmaradt részével lekentem és előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem. Mikor kivettem a sütőből sós vízzel tetejét átkentem és konyharuhával letakarva hagytam pihenni fél órát.😋
📌Annyiban tértem el a műsorban említett recepttől hogy ott aludttejjel készült és kemencében sütötték!
Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Ismét egy finomságot találtál a műsorból :-) Nagyon jól néznek ki!

Éva írta...

Katalin köszi, finom volt!

Gerdi írta...

Nagyon szépek, mosolygósak a pereckéid! :-)

Éva írta...

Gerdi köszi.