Hozzávalók fél adaghoz : 18 dkg finomliszt + 2 dkg rétesliszt, 1 csapott tk sütőpor, 10 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj/ margarint használtam, 2 cl. olaj, 1 felvert tojásnak a fele, fél tk só, 1 tk köménymag, 1 tk. szezámmag, tejföl amennyit felvesz a tészta nálam 3 evőkanál elég volt.
🍪
Elkészítése: A hozzávalókból tésztát gyúrtam (tészta mennyiségét ketté vettem egyik felét hűtőbe pakoltam még a másikkal dolgoztam), enyhén lisztes gyúrótáblán vékonyra kinyújtottam és klopfoló bordás fejével a tésztát lenyomkodtam majd egy linzer kiszúróval kiszaggattam és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. Előmelegített sütőbe tettem ahol 200 C fokon kb. 13' sült. Finom jó ropogós lett 😋
Jó étvágyat kívánok !
2 megjegyzés:
Finom lehetett így sütőben sütve is. Nekünk is van egy ilyen sütőformánk otthon Apukámnál, régen kiskoromban Anyukámmal sokat sütöttünk vele. Nagyon szerettem, most már csak nagyon ritkán használjuk...
Katalin finom volt ha jó vékonyra nyújtjuk jó ropogós hasonló mint a formában sütött de azért van különbség közte:) Sajnálom hogy a régi sütőformánk nem került vissza de arra már hideg vizet ihatunk:-))
Megjegyzés küldése