2020. július 24., péntek

Sajtos tallér sütőben sütve

Mikor  megláttam duende  bejegyzését  gondoltam teszek egy próbát így sütőben sütve. Régebben volt  tallérhoz való sütőformánk majd kölcsönbe adtuk  végül nem került vissza és azóta feledésbe merült  a tallér pedig nagyon szerettük:)
Hozzávalók fél adaghoz : 18 dkg finomliszt + 2 dkg rétesliszt, 1 csapott tk sütőpor, 10 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj/ margarint használtam, 2 cl. olaj, 1 felvert tojásnak a fele, fél tk só, 1 tk köménymag, 1 tk. szezámmag, tejföl amennyit felvesz a tészta nálam 3 evőkanál elég volt.
🍪
Elkészítése: A hozzávalókból tésztát gyúrtam (tészta mennyiségét ketté vettem egyik felét hűtőbe pakoltam még a másikkal dolgoztam), enyhén lisztes gyúrótáblán vékonyra kinyújtottam és klopfoló bordás fejével  a tésztát lenyomkodtam  majd egy  linzer kiszúróval kiszaggattam  és  sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. Előmelegített sütőbe tettem  ahol  200 C fokon  kb. 13' sült. Finom jó ropogós lett  😋
Jó étvágyat kívánok !

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom lehetett így sütőben sütve is. Nekünk is van egy ilyen sütőformánk otthon Apukámnál, régen kiskoromban Anyukámmal sokat sütöttünk vele. Nagyon szerettem, most már csak nagyon ritkán használjuk...

Éva írta...

Katalin finom volt ha jó vékonyra nyújtjuk jó ropogós hasonló mint a formában sütött de azért van különbség közte:) Sajnálom hogy a régi sütőformánk nem került vissza de arra már hideg vizet ihatunk:-))