Hozzávalók fél adaghoz: tészta:25 dkg finomliszt, 5 dkg zsír, 7,5 dkg margarin, fél csomag vaníliacukor, 10 dkg kristálycukor, fél csomag sütőpor, 1 egész tojás és 1 sárgája, reszelt citromhéj, tészta nyújtásánál a tészta alá rétesliszt, tészta tetejére: 1 tojás fehérje, 7,5 dkg darabolt dió, 5 dkg kristálycukor.
🌼
Elkészítése: A felsorolt hozzávalókból tésztát gyúrtam amit 1 órára hűtőbe tettem. Mikor kivettem a letelt idő után gyúrótáblát rétesliszttel megszórtam és úgy nyújtottam ki a tésztát majd szaggattam . Tészta tetejét enyhén elkevert tojásfehérjébe mártottam majd a darabolt dió és cukor keverékébe. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam ezután előmelegített sütőben 180 C fokon 15' sütöttem. 😋
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Ez a keksz nagyon finom lehet, elraktározom a receptet! :-) Jól fog majd jönni...
Gerdi nagyon finom porhanyós ebből az adagból 31 db lett, de gondolom neked dupláznod kell majd a mennyiséget.Váljon egészségetekre!
Megjegyzés küldése