2020. december 14., hétfő

Egyszerű mézeskalács tallér más külsővel

 Tiffanylda volt  akinél megláttam ezt a különleges  díszítési eljárást/ érdemes nézelődni blogján  folyamatosan érdekes receptekkel ajándékozza meg látogatóit/ ! Gondoltam egy régi kipróbált  mézes recept alapján kipróbálom én is:)🎄

🍯

Tészta hozzávalói:    itt megtalálható +1 tk. kakaóport tettem most még  hozzá. A tészta  2 órás pihentetése után kinyújtottam majd egy horgolt csipke terítőt tettem rá és a nyújtófát még  átgörgettem rajta  kicsit  ezzel belenyomódott a minta. Ezután  levettem a terítőt és  formával kiszaggattam  a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és előmelegített sütőben 180 C fokon 10' sütöttem. Maga a tészta nagyon finom és szerintem a minta is jól látszik, elneveztem mézeskalács fűszeres tallérnak!

Jó étvágyat kívánok !


10 megjegyzés:

Fáni írta...

Jól néz ki :)

Okki írta...

Egy kis kreativitással milyen szépséges kekszeket lehet készíteni.:)

Katalin írta...

De jó ötlet, még nem is hallottam róla! Lehet hogy kipróbálom, mert nagyon megtetszettek a mézeskalácsaid :-)

Gerdi írta...

De szépek lettek így a kekszek! Nekem is vannak horgolt terítőim- legalább használnám valamire... Bár némelyik kap itt-ott szerepet a lakásban.

María írta...

De jó ötlet! Köszi!

Éva írta...

Fáni köszönöm.
Okki köszönöm és nem tudom hogy észrevetted-e ez a mézes tőled származik egy blogjátékra küldted el majd én is elkészítettem.Most ismét ezt vettem elő.
Katalin örülök hogy tetszik, sok sikert váljon egészségetekre!
Gerdi köszönöm. Nem hinnéd el de nekem ezek a terítők amiket féltve őrzök, na jó pár darab nekem is használatban van nagymamámtól örököltem aki csodálatosan tudott horgolni.
María örülök hogy tetszik.

Tiffanylda írta...

Nagyon szép lett, Éva!:) Örülök, hogy kipróbáltad! Szerintem eztán mindig alkalmazom apró sütikhez, linzerekhez, kicsit különlegesebb! Lenne még ötletem más is, de mindig időhiányban szenvedek.

Éva írta...

Tiffanylda köszönöm hogy megosztottad nekem is tetszik ünnepélyesebb lett így!

Okki írta...

Most, hogy mondod, néztem csak meg a receptet. Leragadtam a szép díszítésnél. :)
Örülök, hogy újra elkészítetted. Én is szoktam, mert könnyen és gyorsan megy.

Éva írta...

Okki jó volt a játék legalább megismertem ezt a receptet is köszönöm!