2020. december 12., szombat

Karácsonyi fűszeres dió és mogyoró

 Évek óta előnyben részesítem a házilag készített ajándékot/felnőtt családtagjainknak/ sokkal személyesebbnek  tartom  és még örülnek is neki 💓🎄


Hozzávalók: 10 dkg nádcukor, 1/2 dl víz, 10 dkg sótlan földimogyoró, 10 dkg  durvára vágott dió, 1 kk. mézeskalács fűszerkeverék.(Ebből a mennyiségből ezzel a két üveggel lett!)

🎄

Elkészítése: Edénybe öntöttem a kimért cukrot mikor megolvadt  óvatosan  beleöntöttem a vizet a magvakat és a fűszert. Állandó keverés mellett (alacsony hőfokon) addig melegítettem még a víz elpárolgott  és a kissé sűrűbb massza rátapadt a magvakra. Tepsibe sütőpapírt tettem amit már előre odakészítettem  és erre borítottam ki  a masszát kicsit átkevertem és hagytam a papíron megszáradni, csak ezután pakoltam üvegbe. 

forrás:innen 

Sok sikert az elkészítéséhez! 

 


8 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon finom és mutatós ajándék lesz belőle! Egyszer én is csináltam hasonlót, mogyoróból és mandulából is, fahéjas ízesítéssel. Nagyon ízlett, lehet hogy idén is megpróbálkozok vele 😁.

aranyos fodorka írta...

Micsoda jó ötlet ! Én most lettem kész a grillázsos ostyával, holnap a 16 tojás fehérjéből habcsókot kell csinálni - de ez nagyon csábító, és egyszerű, lehet mégis kipróbálom.

Tiffanylda írta...

Szuper ötlet! Viszem is!;) Már értem, miért vigyázol a dióra!:)

Éva írta...

Katalin köszönöm. Ami jó volt egyszer azt ismételni kell!
aranyos fodorka nagyon szorgos voltál ! Sok sikert váljon egészségedre.
Tiffanylda köszönöm , sok sikert váljon egészségetekre! Beosztó vagyok jusson is meg maradjon is kicsike!

Okki írta...

Én is sokkal jobban szeretem a saját magunk által készített ajándékokat. Adni is jobban esik, és kapni is. Érezni, hogy milyen nagy szeretettel volt készítve, szíve-lelke benne van az ajándékozónak. :)
Mi is készítettünk már hasonlót, csak mogyoróval és fahéjjal ízesítve. Szerettük, így gasztroajándékként is kitűnőnek bizonyult.:)

Éva írta...

Okki már mikor készítem örömmel tölt el az érzés milyen lesz a fogadtatása:) Ennek a most készítettnek egy egyszerűbb változatát korábban már én is készítettem az is finom volt!

Ani írta...

Nagyon szorgalmas voltál. Én is szoktam gasztroajándékokat készíteni és kapni is.

Éva írta...

Ani köszönöm.