2021. április 26., hétfő

Pozsonyi kifli

 Hetilapban talált   recept alapján 😉


Hozzávalók:tészta:1 dl langyos tej, 2 dkg friss élesztő, 25 dkg  liszt, 5 dkg porcukor, csipet só, 10 dkg margarin , 1 tojássárgája, töltelék: 15 dkg darált mák, 1 csomag vaníliás cukor,  kevés őrölt fahéj,  1 tk. darált keksz, 1 dl víz, 12 dkg cukor , tészta kenéséhez 1 db tojás.

🌷

Elkészítése:  Langyos tejbe morzsoltam az élesztőt kevés cukrot tettem hozzá és hagytam felfutni.  Lisztet a porcukorral csipet sóval és a margarinnal összemorzsoltam ezután tettem hozzá a már felfutott élesztőt  és bedagasztottam a tésztát amit  fél órára hűtőbe tettem. A töltelékhez a mákot a vaníliás cukorral , fahéjjal  és a keksszel  összekevertem . Vizet a cukorral  felforraltam és ráöntöttem a mákos keverékre. A tésztát kinyújtottam és 10 cm átmérőjű köröket vágtam  ezeknek a köröknek a közepébe tettem a töltelékből és megformáztam kifliknek. Tojássárgájával megkentem és fél órára hűtőbe pakoltam. Mikor kivettem a hűtőből akkor kentem meg a tojásfehérjével  is és előmelegített sütőben 190 C fokon 25' sütöttem.😋

Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Szépen megkelt kifliket sütöttél! A tölteléke is nagyon finom lehetett 😊.

Okki írta...

Finom és szép kifliket készítettél. :)
Valamiért nálunk csak karácsonykor készül pozsonyi kifli.

Éva írta...

Katalin köszi nagyon finom volt.
Okki pedig ilyenkor is nagyon finom tud lenni:)

Kánya Andrea írta...

Jól néz ki. Nagyon régóta tervben van. Remélem egyszer lesz rá időm. Hamarosan. :)

Éva írta...

Andrea köszi,mielőbb süsd meg mert nagyon finom!