Hetilapban talált recept alapján 😉
Hozzávalók:tészta:1 dl langyos tej, 2 dkg friss élesztő, 25 dkg liszt, 5 dkg porcukor, csipet só, 10 dkg margarin , 1 tojássárgája, töltelék: 15 dkg darált mák, 1 csomag vaníliás cukor, kevés őrölt fahéj, 1 tk. darált keksz, 1 dl víz, 12 dkg cukor , tészta kenéséhez 1 db tojás.
🌷
Elkészítése: Langyos tejbe morzsoltam az élesztőt kevés cukrot tettem hozzá és hagytam felfutni. Lisztet a porcukorral csipet sóval és a margarinnal összemorzsoltam ezután tettem hozzá a már felfutott élesztőt és bedagasztottam a tésztát amit fél órára hűtőbe tettem. A töltelékhez a mákot a vaníliás cukorral , fahéjjal és a keksszel összekevertem . Vizet a cukorral felforraltam és ráöntöttem a mákos keverékre. A tésztát kinyújtottam és 10 cm átmérőjű köröket vágtam ezeknek a köröknek a közepébe tettem a töltelékből és megformáztam kifliknek. Tojássárgájával megkentem és fél órára hűtőbe pakoltam. Mikor kivettem a hűtőből akkor kentem meg a tojásfehérjével is és előmelegített sütőben 190 C fokon 25' sütöttem.😋
Jó étvágyat!
5 megjegyzés:
Szépen megkelt kifliket sütöttél! A tölteléke is nagyon finom lehetett 😊.
Finom és szép kifliket készítettél. :)
Valamiért nálunk csak karácsonykor készül pozsonyi kifli.
Katalin köszi nagyon finom volt.
Okki pedig ilyenkor is nagyon finom tud lenni:)
Jól néz ki. Nagyon régóta tervben van. Remélem egyszer lesz rá időm. Hamarosan. :)
Andrea köszi,mielőbb süsd meg mert nagyon finom!
Megjegyzés küldése