... receptjét itt találtam "ami még a lángosnál is finomabb!!" Ezt kénytelen voltam megsütni hogy meggyőződjek róla , mai napon fél adagból elkészítettem😊
Hozzávalók 5 darabhoz: tészta:25 dkg finomliszt, fél teáskanál só, fél teáskanál cukor, 1 dkg friss élesztő, 1,5 dl langyos víz, töltelék: 25 dkg főtt áttört burgonya, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 evőkanál olaj, + olaj a sütéshez.
🌺
Elkészítése: Megpucoltam felkockáztam a krumplit puhára főztem leszűrtem és áttörtem. Tettem hozzá 1 gerezd reszelt fokhagymát, sót, őrölt borsot és az olajat jól kikevertem hagytam hűlni. Kevés langyos vízbe tettem a cukrot élesztőt hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem csipet sót felfutott élesztőt és a többi langyos vízzel bedagasztottam a tésztát amit letakarva hagytam 3/4 órát pihenni. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam a tésztát feldaraboltam 5 részre és egyenként kerek vékony formára nyújtottam aminek a közepébe tettem egy evőkanál krumplis tölteléket a tésztát ráhajtottam körbe széleit megnyomtam hogy a töltelék ne jöjjön ki sülés közben . Forró olajba tettem ahol mindkét oldalát készre sütöttem. Papír törlőre szedtem. Mikor ettük tejfölt és reszelt sajtot tettünk a tetejére 😋( Hogy miért töltött palacsinta azt nem tudom de valóban nagyon finom és lángosra hasonlít amit örülök hogy elkészítettem!!)
Jó étvágyat kívánok!
6 megjegyzés:
Nagyon guszták lettek! Először ránézésre azt hittem hogy lángos 😊. De mindegy is hogy minek nevezzük, lényeg hogy nagyon jól néznek ki és finomak!
Katalin mikor megláttam ezt a receptet én is azt hittem , mikor elkészítettem akkor rájöttem hogy valóban lángos és nagyon finom:-))
Én ia azt hittem, hogy lángos. De teljesen mindegy, hogy minek nevezzük, mert nagyon guszta és egy ráérős reggelen én is ennék belőle. Ügyes vagy! :)
Évi örülök hogy tetszik, egyszer érjél rá mert megéri:-))
Ezt én is szívesen megkóstolnám, nagyon finom lehet. :)
Okki köszi finom volt!
Megjegyzés küldése