2021. május 29., szombat

Burgonyával töltött palacsinta..

 ...  receptjét itt találtam  "ami még a lángosnál is finomabb!!" Ezt  kénytelen voltam megsütni hogy meggyőződjek  róla ,  mai napon fél adagból elkészítettem😊


Hozzávalók 5 darabhoz:  tészta:25 dkg finomliszt, fél teáskanál só, fél teáskanál cukor, 1 dkg friss élesztő, 1,5 dl langyos víz, töltelék: 25 dkg főtt áttört burgonya, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 evőkanál olaj, + olaj a sütéshez.

🌺

Elkészítése: Megpucoltam felkockáztam a krumplit puhára főztem  leszűrtem és áttörtem. Tettem hozzá 1 gerezd reszelt fokhagymát, sót,  őrölt borsot  és az olajat  jól kikevertem hagytam hűlni. Kevés langyos vízbe tettem a cukrot élesztőt  hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem csipet sót felfutott élesztőt és a többi langyos vízzel bedagasztottam a tésztát amit letakarva hagytam 3/4 órát pihenni. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam a tésztát feldaraboltam 5 részre és egyenként  kerek vékony formára nyújtottam aminek a közepébe tettem egy evőkanál krumplis tölteléket a tésztát ráhajtottam körbe széleit megnyomtam hogy a töltelék ne jöjjön ki sülés közben . Forró olajba tettem  ahol mindkét oldalát készre sütöttem. Papír törlőre szedtem. Mikor ettük tejfölt és reszelt sajtot tettünk a tetejére 😋( Hogy miért  töltött palacsinta azt nem tudom  de valóban  nagyon finom  és lángosra hasonlít  amit örülök hogy elkészítettem!!)

Jó étvágyat kívánok!

6 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon guszták lettek! Először ránézésre azt hittem hogy lángos 😊. De mindegy is hogy minek nevezzük, lényeg hogy nagyon jól néznek ki és finomak!

Éva írta...

Katalin mikor megláttam ezt a receptet én is azt hittem , mikor elkészítettem akkor rájöttem hogy valóban lángos és nagyon finom:-))

Évi - Ízek és utazások írta...

Én ia azt hittem, hogy lángos. De teljesen mindegy, hogy minek nevezzük, mert nagyon guszta és egy ráérős reggelen én is ennék belőle. Ügyes vagy! :)

Éva írta...

Évi örülök hogy tetszik, egyszer érjél rá mert megéri:-))

Okki írta...

Ezt én is szívesen megkóstolnám, nagyon finom lehet. :)

Éva írta...

Okki köszi finom volt!