A receptet itt találtam de kicsit változtattam volt amit véletlen kifelejtettem volt amit a konyhám alapanyagai miatt változtattam meg de így is nagyon finom lett😋
Hozzávalók: Kb. 20 dkg konzerv kukorica, 1 db tojás, 4 evőkanál liszt,aprított petrezselyem zöldje, 1 gerezd fokhagyma, kis darabka vöröshagyma, fűszerek: só, őrölt bors. Olaj a sütéshez.
😉
Elkészítése: Kukoricát lecsepegtette és kicsit turmixoltam. Fokhagymát vöröshagymát apróra vágtam és a petrezselyem zöldjével együtt a kukoricához tettem. a tojással és a fűszerekkel valamint a liszttel együtt jól összekevertem. Forró olajba kanállal tettem a masszából és villával ellapogattam ezután mindkét oldalát készre sütöttem. Sütőpapírra szedtem hogy a fölösleges olaj lecsepegjen. Nagyon finom puha az állaga pedig a végén jöttem rá hogy kihagytam belőle a sütőport😌
Jó étvágyat kívánok!
7 megjegyzés:
Kukorica tallérok. Volt egy időszak, mikor állandóan ezt kellett készítenem, kedvenc kislányom kérésére . ❤️
Micsoda különlegesség 😀. Egyszerű de nagyszerű étek 😊. Fincsi lehetett!
Újabb feljegyzésre érdemes ! :-)
Erika blogodon szerepel ez a recept? Sajnos hogy én eddig nem ismertem, de örülök hogy most rátaláltam.
Katalin köszi nagyon finom.
aranyos fodorka ennek örülök!
Évike, nincs a blogomon. Nagyon rég készítettem már. Akkor még nem kellett a tojás diéta.
Én így készítettem: 1 doboz lecsepegtetett kukorica konzerv, 2 db egész tojás, 1 dl tej, só, bors, és annyi liszttel kikevertem hogy egy lágyabb nokedli tészta sűrűségű legyen. Állni hagytam kb. 20 percig, majd evőkanál segítségével kis halmokat raktam a felforrosított olajba.
Nagyon guszta, én sem ismertem. Megkisértem vele az én lánykáimat. :-)
Erika köszönöm hogy leírtad!
teller-cake köszönöm, sok sikert remélem ízlik majd a lánykáidnak is!
Megjegyzés küldése