2021. május 7., péntek

Meggyes- piskótás rétes

 Katalin elkészítette amit én eddig halogattam pedig legalább 2x láttam már az "Ízőrzők" Őcsény epizódjában és annyira  tetszett . Most nem halogattam tovább Katalin receptjét követtem 😊


Hozzávalók 2 rúdhoz: leveles tészta:8 púpozott evőkanál liszt, csipet só, 0,75 dl tejföl, 1 db tojás felverve fele a tésztába a másik felével kentem, 12,5 dkg margarin, 1 ek. citromlé, piskóta: 2 db tojás, 12 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 10 dkg liszt, 1/2 cs. sütőpor, fél citrom reszelt héja, 1 ek. citromlé, 1 ek. víz, gyümölcs (meggylekvárom ami elég darabos abból szedtem ki meggyszemeket).

🍒

Elkészítése: 2 evőkanál lisztet a margarinnal kikevertem félretettem. 6 evőkanál liszthez tettem a tojást, csipet sót, tejfölt  a citromlevet  és a tésztát összegyúrtam . Kinyújtottam vékonyra majd megkentem a margarinos liszttel ezután feltekertem a tésztát  középen kettévágtam és 30'-re hűtőbe pakoltam.  Mikor letelt az idő  a tészta darabokat egyenként kinyújtottam négy oldalról összehajtottam és addig pihent még összeállítottam a piskótát. A tojást a kétféle csukorral felvertem hozzátettem  a sütőporos lisztet, citrom reszelt héját és a citromlé -víz keverékét  ezután simára kevertem. A tészta darabokat ismét kinyújtottam vékonyra  a piskóta fele mennyiségét elkentem a tésztán meggyet rápakoltam és feltekertem sütőlemezre tettem , a másik tésztát is hasonló módon összeállítottam és lekentem tojással. Előmelegített sütőben 200 C fokon kb. 20'  sült, mikor kihűlt akkor szeleteltem porcukroztam😋

Jó étvágyat kívánok!

6 megjegyzés:

teller-cake írta...

De jó,hogy te is sikerrel készítetted el, most már én is nekiállok. :-)

Katalin írta...

Örülök hogy te is nekiláttál 😊. Nagyon szép lett, az enyém sajnos kicsit elterült, de ettől függetlenül finom volt és gyorsan elfogyott 😀.

Éva írta...

teller-cake érdemes elkészíteni mert nagyon finom!
Katalin már ideje volt régóta terveztem, köszi hogy megadtad a lökést:) Nálam is voltak kisebb hibák de nagyon finom volt:)

Tiffanylda írta...

Most akkor ez egy rétes, amiben meggyes piskóta van?:) Ki kell próbálnom, mert nem tudom elképzelni az állagát! Nem mászik ki belőle a piskóta?:)) Nagyon ötletes és szokatlan, és biztos finom, ha mondod! Köszi!

Éva írta...

Tiffanylda igen külső része rétes és arra kell rákanalazni a piskótát majd a választott gyümölcsöt úgy feltekerni! A piskóta benne marad finom, váljon egészségetekre!

Okki írta...

Erről a sütiről eddig még nem hallottam, de nagyon tetszik. Érdekes lehet, kívül ropog belül meg finom puha. :)