A műsorban más töltelékkel volt/vörösboros aszalt szilvával/ de elhangzott hogy bármilyen töltelékkel elkészíthető. Csökkentett mennyiségből és ezzel a töltelékkel is nagyon finom😋
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, 2 dkg margarin, csipet só, 1 tojássárgájának a fele, 1 tk. cukor, 1 dl langyos tej, 1,5 evőkanál tejföl, lekvár. olaj a sütéshez.
🌺
Elkészítése: Kevés langyos tejbe tettem a cukrot és az élesztőt hagytam felfutni. A lisztet a margarinnal összemorzsoltam a többi hozzávalót a már felfutott élesztővel együtt hozzátéve összegyúrtam a tésztát. Fél órát pihentettem. Enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam a tésztát majd vékonyra /amennyire lehetett/ kinyújtottam. A tészta felső részére kanalaztam a lekvárból egyforma távolságra majd a tészta alsó felét ráhajtottam és derelyevágóval feldaraboltam. Forró olajba tettem a tészta darabokat de a hőt csökkentetve mindkét oldalára fordítva készre sütöttem . A leeső darabokat hagyományos csöröge formára vágva sütöttem meg. Porcukorral megszórva falatoztunk belőle.
Jó étvágyat kívánok!
2 megjegyzés:
Nagyon guszták lettek, szépen meg is keltek. Nagyon finomak lehettek a szilvalekvárral, gondolom házi, te főzted be.
Köszi Katalin nagyon finomak volt, a lekvár még az előző évben eltettből van sajnos már nem sok:)
Megjegyzés küldése