2021. augusztus 10., kedd

Hajtovány /tepertőkrémmel töltve

Kis doboz tepertőkrém  várakozott  arra hogy történjen vele valami,  találtam  itt egy nagyon jó felhasználási lehetőséget természetesen csökkentett mennyiségből elkészítettem azt írom le😊


Hozzávalók: 40 dkg liszt, 2 dkg friss élesztő, kb. 2 dl tej, csipet cukor, 1 evőkanál só,  1/2 dl étolaj, 1 db tojás sárgája, töltelék: tepertőkrém, tészta kenéséhez tojás és szórásra köménymag.

🌼

Elkészítése: Lisztet tálba szitáltam közepébe mélyedést csináltam ide öntöttem kevés langyos tejet csipet cukrot tettem hozzá és hagytam felfutni. Ezután a többi hozzávalókat beletéve bedagasztottam a tésztát apránként adagolva a tejet  majd letakarva hagytam duplájára kelni. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam és  kinyújtottam téglalap formára amennyire tudtam vékonyra   majd megkentem a tepertőkrémmel és feltekertem a tésztát.  Késsel feldaraboltam trapéz formára kicsit nagyobbakra  sütőpapírral bélelt tepsibe raktam ahol még fél órát pihentettem.  Felvert tojással megkentem köménymaggal beszórtam és előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sült!😋

Jó étvágyat kívánok!

5 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Ez jónak ígérkezik. Én is szeretem a hajtogatott, leveles tésztákat.(Hogy a sajtról már ne is beszéljek. Az mindenféle formában jöhet :-) )

Tiffanylda írta...

Ez durván jó, Éva!:))) Inkább télen, ha melegségre vágyunk. Szánkózás után, teával szoktuk.

Éva írta...

aranyos fodorka finomak is tudnak lenni:)
Tiffanylda most ezt csak azért töltöttem ezzel a krémmel mert nem nagyon akart kiürülni a doboz:-)) De éppen akkor mikor készítettem esős délután volt.

Katalin írta...

Nagyon ügyesen oldottad meg a tepertőkrém felhasználását 😊. Finom lehetett mert nagyon guszta.
Csak most nézem a blogokat, mert nem voltunk itthon 🌞.

Éva írta...

Katalin köszi finom volt. Gondoltam hogy valahol nyaraltok jó időt fogtatok ki:)