2022. január 10., hétfő

Sajtos csiga

Egészen mást kerestem  nézelődtem  mikor megláttam ezt a receptet  Mariann  finomságai közt. Még régebben én is elkészítettem  de az a recept más volt. Fél adagból  most teszteltem ezt a változatot ami nagyon finom lett😋


Hozzávalók (fél adaghoz):tészta: 25 dkg liszt, 12,5 dkg vaj, 1 tk sütőpor, 1 tojás sárgája, 1 dl tejföl, fél teáskanál só, töltelék: 12,5 dkg reszelt sajt, 7,5 dkg vaj.

💢

Elkészítése:  Kimért lisztet a vajjal összemorzsoltam ezután a többi hozzávalóval  sima tésztát gyúrtam belőle. Reszelt sajtot a vajjal kikevertem egészen kevés őrölt borsot szórtam bele és jól kikevertem. A tésztát téglalap formára  kinyújtottam megkentem a töltelékkel és szorosan feltekertem. Alufóliába csomagoltam és fél órára mélyhűtőbe pakoltam.  A kivett tésztát késsel vékonyra felszeleteltem és papírral bélelt tepsibe raktam egymástól kicsit távolabb majd  előmelegített sütőben 180 C fokon 20' sütöttem. Finom ropogós lett!( Nem sütöttem ki az egészet  csak egy tepsivel  kb. 1/3 része  mélyhűtőbe került vissza!)

                                                               Jó étvágyat kívánok !

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom lehet, és szépek is! Jól jön majd a többi is, amikor azokat is megsütöd 😊.

Ani írta...

Nagyon guszták. A sajtos csak finom lehet. Egészségetekre.

teller-cake írta...

Anyósom gyakran süt ilyet, nagyon szeretem! :-P

aranyos fodorka írta...

Mindent, ami úgy kezdődik, hogy "sajt"- nagyon szeretek. Elmentettem a receptet, a hét végén kipróbálom. Köszi !

Éva írta...

Katalin köszi.
Ani köszönjük.
teller-cake jó annak akinek megsütik és csak falatozni kell belőle:)
aranyos fodorka örülök hogy tetszik, sok sikert váljon egészségedre!