Gyors voltam mikor Gerdi kiflijét megláttam egyből arra gondoltam hogy én mákkal fogom tölteni mivel kevés mák váratott a felhasználásra. Tésztáján is kénytelen voltam kicsit korrigálni mivel kevesebb alapanyagom volt jelenleg itthon😊
Hozzávalók fél adaghoz: tészta: 25 dkg liszt, csipet só, 1 tk. sütőpor, 1 tk. vaníliacukor, 3 dkg margarin, 10 dkg sertészsír, 1 db tojás, 2-3 evőkanál tej , töltelék: darált mák kb. 10 dkg volt, 2 evőkanál cukor, 1 tk. vaníliacukor, 1 tk. búzadara, kb. 1/2 dl tej, kevés reszelt citromhéj.
🌷
Elkészítése: Először a tölteléket állítottam össze tejet a cukorral és a reszelt citromhéjjal felforrósítottam levettem a tűzhelyről és hozzákevertem a mákot ,vaníliacukrot és a darát elkevertem és hagytam hűlni. A tésztához a lisztet a margarinnal és zsírral összemorzsoltam a többi hozzávalókat hozzátettem és annyi tejet öntöttem hozzá amitől összeállt a tészta. Ezután kétfelé vágtam és egyenként kör alakra kinyújtottam majd felvágtam 8 cikkre. A mák töltelékből tettem a szélesebb végére ezután feltekertem kicsit kifli formára egyengettem és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. Előmelegített sütőben 180 C fokon 20' sütöttem. Még forró volt a sütemény mikor vaníliás porcukorba megforgattam és mikor kicsit hűlt mi jól belakmároztunk belőle mert nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok !
6 megjegyzés:
Már Melindánál is megcsodáltam ezt a kiflit, így most nálad is. Mindkét töltelékkel szuper lehet, jó lenne megkóstolni 😋.
Köszi Katalin. Nagyon megtetszett és kíváncsi voltam ennek a kiflinek a tésztájára nagyon finom szívesen megkínálnálak :)
Óh, nekem mákkal pláne jöhet, szuper! 😀
teller-cake örülök hogy így gondolod finom a mákkal is!
Szerintem ez dióval is jó lehet, még van egy kevés, talán kipróbálom egyik hét végén.
aranyos fodorka biztos finom dióval is nekem sajnos most egy ideje nincs dióm.Sok sikert váljon egészségedre!
Megjegyzés küldése