2022. március 1., kedd

Mákos kifli

Gyors voltam  mikor Gerdi kiflijét megláttam egyből  arra gondoltam hogy én mákkal fogom tölteni  mivel kevés mák váratott a felhasználásra. Tésztáján is kénytelen voltam kicsit korrigálni mivel kevesebb alapanyagom volt jelenleg itthon😊 


Hozzávalók fél adaghoz: tészta: 25 dkg liszt, csipet só, 1 tk. sütőpor, 1 tk. vaníliacukor, 3 dkg margarin, 10 dkg sertészsír, 1 db tojás,  2-3 evőkanál tej , töltelék: darált mák kb. 10 dkg volt, 2 evőkanál cukor, 1 tk. vaníliacukor, 1 tk. búzadara,  kb. 1/2 dl tej, kevés reszelt citromhéj.

🌷

Elkészítése: Először a tölteléket állítottam össze  tejet a cukorral és a  reszelt citromhéjjal  felforrósítottam  levettem a tűzhelyről és hozzákevertem a mákot ,vaníliacukrot és a darát  elkevertem és hagytam hűlni. A tésztához a lisztet a margarinnal és zsírral összemorzsoltam a többi hozzávalókat hozzátettem és annyi tejet öntöttem  hozzá amitől összeállt a tészta. Ezután kétfelé vágtam és  egyenként  kör alakra kinyújtottam  majd felvágtam 8 cikkre. A mák töltelékből tettem a szélesebb  végére ezután feltekertem kicsit kifli formára egyengettem és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam.  Előmelegített sütőben 180 C fokon 20' sütöttem. Még forró volt a sütemény mikor vaníliás porcukorba megforgattam és mikor kicsit hűlt mi  jól belakmároztunk belőle mert nagyon finom!

Jó étvágyat kívánok !

6 megjegyzés:

Katalin írta...

Már Melindánál is megcsodáltam ezt a kiflit, így most nálad is. Mindkét töltelékkel szuper lehet, jó lenne megkóstolni 😋.

Éva írta...

Köszi Katalin. Nagyon megtetszett és kíváncsi voltam ennek a kiflinek a tésztájára nagyon finom szívesen megkínálnálak :)

teller-cake írta...

Óh, nekem mákkal pláne jöhet, szuper! 😀

Éva írta...

teller-cake örülök hogy így gondolod finom a mákkal is!

aranyos fodorka írta...

Szerintem ez dióval is jó lehet, még van egy kevés, talán kipróbálom egyik hét végén.

Éva írta...

aranyos fodorka biztos finom dióval is nekem sajnos most egy ideje nincs dióm.Sok sikert váljon egészségedre!