Egy kis adag ami éppen elég egy vacsorára kettőnknek( de még a szomszédba is jutott) és még a hűtőben talált apróságok is jó helyre kerültek😊
Hozzávalók: tésztához: 20 dkg finomliszt, fél dkg friss élesztő, csipet só, 1 dl langyos víz, lángosra: 1 dl tejföl, reszelt fokhagyma, főtt császárszalonna darabolva, kevés reszelt sajt, újhagyma felkarikázva.
🌺
Elkészítése: Liszthez szórtam a csipet sót amihez hozzátettem a már felfuttatott élesztőt és a vízzel bedagasztottam a tésztát amit letakarva 30' pihentettem. Ezalatt a többi hozzávalókat előkészítettem tejfölbe reszeltem a fokhagymát elkevertem, lereszeltem a sajtot, feldaraboltam a szalonnát és a hagymát. A tésztát enyhén lisztes gyúrótáblán ujjnyi vastagra nyújtottam és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam amit előmelegített sütőben 200 C fokon 5 ' elősütöttem. Ezután kivettem a sütőből lekentem a fokhagymás tejföllel megszórtam sajttal arra tettem a szalonnát végül a hagymát szórtam rá. Visszatettem a sütőbe és további 20' sülés következett!/ képen látott darab az egésznek 1/4-e/
Jó étvágyat kívánok!
4 megjegyzés:
Finom vacsorátok volt! Hasonlót én szoktam néha sütni 😊.
Katalin köszi finom és laktató volt!
Jó, hogy felemlegetted. Előveszem a hűtőből a "készletem" egy részét és holnap ezt ebédelem... Tudod, hogy a lángos-tésztát kis gombócokban le is lehet fagyasztani ? A felhasználás napján reggel előveszed, nedves ruhával letakarva megkeleszted és kisütöd. Én régóta így csinálom, mert 2 lángosnyi tésztát képtelenség készíteni....
aranyos fodorka örülök hogy adtam egy tippet a holnapi ebédre!Volt már hogy én is lefagyasztottam de én inkább kis mennyiségből sütöm, ami nem fogy el nekünk akkor frissen azt vagy szomszédba viszem vagy úgy kisütve lefagyasztom és a gyerekeim elviszik. Akár így akár úgy örülnek és örömmel megeszik:)
Megjegyzés küldése