Egy hűvösebb délután sütöttem ezt a kalácsot amit kicsinek szántam de végül ekkora lett 😉
Hozzávalók: 25 dkg liszt, fél csomag instant élesztő, 2 teáskanál cukor, 1,5 dl langyos tej, 2,5 dkg olvasztott margarin, 1 teáskanál vaníliacukor, kevés reszelt citromhéj, 1 db tojás sárgája + 1 a tészta kenéséhez , csipet só.
Elkészítése: Kevés langyos cukros tejbe szórtam az élesztőt kevés lisztet kevertem hozzá és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a már felfutott élesztőt a többi hozzávalót és bedagasztottam a tésztát letakarva hagytam 3/4 órát pihenni. Enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam a már megkelt tésztát amit kétfelé vettem kicsit egyenként átgyúrtam majd rúdnak sodortam. A két rudat összetekertem és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam ahol még pihentettem 10' azután a tésztát 1 tojássárgájával lekentem és előmelegített sütőben 180 C fokon 25'-g sütöttem. Mikor kihűlt szeleteltem vajjal ill. lekvárral megkenve falatoztunk belőle !😋
Jó étvágyat kívánok!
7 megjegyzés:
Nagyon helyes kalácsot sütöttél, finom lehetett lekvárral. De ha most megint jön a kánikula, biztos hogy én sem fogom bekapcsolni a sütőt.
Mi sokszor eszünk hasonlót reggelire, szeretjük 😊.
Katalin köszi, szerintem pár napig én sem fogok sütni az biztos!
Aranyos kis kalácska, és látszik rajta hogy milyen könnyű a tésztája. Váljék kedves egészségetekre.
Gizi köszönjük!
Milyen jó is lesz ez a friss, sárgabarack dzsemünkkel! Szerintem nem lett nagy, legalább is nálunk biztosan elfogyott volna... ;-)
De jól néz ki ! Már egy ideje készülök én is valami mákos keltet sütni - de ebben a melegben igencsak nehezen állok neki. Talán a jövő héten ? (- vagy se... nehezen bírom ezt a meleget...)
teller-cake azzal is finom váljon egészségetekre, nálunk meggylekvár volt éppen. Mennyisége kicsit sok volt de jutott a mélyhűtőbe is későbbre majd.
aranyos fodorka köszi. Ha nagyon szeretnéd akkor biztos találná rá időt a reggeli órákban még akkor elviselhető az idő. Meleget én sem szeretem:)
Megjegyzés küldése