2022. december 6., kedd

Forgácsfánk (csöröge)

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, fél dl tejföl, 2 db tojássárgája,  1 teáskanál porcukor, csipet só, zsír vagy olaj a sütéshez.

🍂 

Elkészítése: A tejfölbe morzsoltam az élesztőt hozzá kevertem a porcukrot. Kimért liszthez tettem a csipet sót, tojássárgáját és a tejfölös élesztőt. Összegyúrtam simára a tésztát még egy kevés tejfölt tettem hozzá  így lett jó a tészta / nem kell túl lágyra  gyúrni /. Letakarva fél órát pihentettem ezután vékonyra kinyújtottam és derelyevágóval  felszabdaltam végül forró olajban kisütöttem. Tálba pakoltam ahol porcukorral frissen beszórtam😋

Jó étvágyat kívánok!

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom lehetett, mi is szeretjük, bár elég ritkán készül.

Ani írta...

De jó is egy frissen kisütött fánk. Lassan én is elkezdem sütni őket.

Éva írta...

Katalin köszi finom volt.
Ani nekem akkor jut az eszembe mikor egy tartalmas leves után gondolkodom hogy még mi is legyen. Nem nagy adag de azért még jut a szomszédba is belőle:-))

Vicuska írta...

Remek! Érdekes, én inkább a sütőporos változatot készítem, talán
időspórolásból.

Éva írta...

Vicuska köszi, nem mindig sütöm ezt a változatot de gondoltam hogy férjemnek talán ez puhább lesz és jobban van kedve hozzá. Tévedtem!