2023. február 6., hétfő

Linzer /eperlekvárral/

Szomszédasszonyomtól elkért receptjét teszteltem mert a süteménye nagyon ízlett👌 Több féle linzer receptem van amit már eddig is sütöttem de ez most  nálam a befutó😊 finom házi lekvárommal!


Hozzávalók 25 darabhoz: 25 dkg liszt, 12,5 dkg margarin, 1 teáskanál sertészsír, 1 mk. sütőpor, fél csomag vaníliás cukor, 5 dkg porcukor, 1,5 tojás sárgája.

🌷

Elkészítése: A felsorolt hozzávalókból sima tésztát gyúrtam és  vékonyra kinyújtottam  majd  kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam és előmelegített sütőben 180 C fokon 10' sütöttem. Mikor kihűlt a tészta lekvárral  kettesével  összeragasztottam .

Jó étvágyat kívánok!

8 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon guszta és finom linzert sütöttél, váljék egészségetekre. Nekem is többféle linzerreceptem van, de amelyikbe zsírt is teszek az a legfinomabb, legomlósabb.

Katalin írta...

Nagyon szépek lettek, finomak lehetnek a házi lekvárral. Mi is szeretjük a linzerkarikákat, az én receptem is hasonló, csak némi eltérés van köztük 😊.

aranyos fodorka írta...

Na ja, eperlekvárral minden süti finom ! :-)

Éva írta...

Gizi köszönjük! Ezután a próbasütés után már én is ezt a fajta receptet használom, nem mintha a többi nem lett volna de ez mégis jobban tetszik.
Katalin köszi valóban ez a lekvár nagyon jó volt vele.
aranyos fodorka igazad van, csak nem mindegy hogy milyen tésztába tesszük:)

Gerdi írta...

Szép linzereket sütöttél! A zsír jót tesz neki, meg sok más sütinek is, én szeretem használni, sok is fogy belőle. Az eperlekvár meg még csak dobhat rajta egyet!

Ani írta...

Nagyon formásak!

teller-cake írta...

Minden lekváros linzerke jöhet nálunk, a csajok imádják. :-)

Éva írta...

Gerdi köszönöm ezzel a lekvárral különösen de gondolom másfélével is finom lett volna.
Ani köszi.
teller-cake gondolom hogy dupla ennyi mennyiség is jobban fogyott volna nálatok mint nálunk .( Utólag gondoltam hogy akkor kellett volna sütnöm mikor jöttek a gyerekek!) Bár ez csak a próba volt:-))