2023. május 20., szombat

Kókuszos- csokis keksz

Gizi kekszének a cukros változatát készítettem el kis adagból és kevés változtatással😊 Utólag vettem észre hogy a keksz Katalin   receptje alapján indult útjára😀


Hozzávalók: 12,5 dkg liszt, 5 dkg kókuszreszelék,7,5 dkg cukor, 6 dkg margarin, 1 mk. sütőpor, 1/2 cs.  vaníliás cukor, 1 felvert tojásnak a fele, csipet só, 1 evőkanál csokidara, + 1 evőkanál cukor  a  szórásra.

🍪

Elkészítése: A kimért  hozzávalókat tálba  pakoltam  és összegyúrtam Ezt a masszát 30'-re hűtőbe tettem. Mikor letelt  az idő a masszából diónyi darabokat   csináltam amit sütőpapírral bélelt tepsibe tettem egymástól távolabb és tetejét lenyomta  megszórtam kristálycukorral. Előmelegített sütőben 180 C fokon 15' sütöttem  ezután a tepsiben hagytam hűlni. Nagyon finom lett , ebből a mennyiségből nekem 17 db lett / de ez attól is függ hogy mekkorákat formáztunk /!

Jó étvágyat kívánok !

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Szépek lettek nálad is, örülök hogy neked is ízlik!

Éva írta...

Köszi Kati !

Gizi írta...

Nagyon guszta lett nálad is a keksz, és a tortadarával is finom lehet. Nagyon köszönöm hogy megemlítettél és belinkeltél, de mindkettőnk köszönete csakis Katalinnak jár ezért a finom kekszért.

Éva írta...

Gizi köszi finom volt, lehet ha rendes csokival készítem akkor nem lett volna ilyen világos. Az hogy Katitól származik csak később jöttem rá.