2023. május 22., hétfő

Puliszka pirított hagymával


Hozzávalók: 2,5-3 dl víz, 1 db kisebb krumpli, 8 dkg kukoricaliszt, 1 csipet só, tetejére: kisebb fej vöröshagyma  kevés zsír.
🌸
Elkészítése:  Krumplit megpucoltam egészen apró kockákra vágtam és  felöntöttem vízzel amibe sót tettem. Mikor már kicsit puhult a krumpli apránként adagolva a kukoricalisztet beleszórtam közben kevertem. Sűrűsödni kezdett mikor levettem  a tűzhelyről fedővel letakartam és hagytam  pihenni. Közben elkészítettem a hagymát : megpucoltam felszeleteltem és  a zsír melegedése után beletettem csipet sót és cukrot szórtam rá  majd  lepirítottam. 😋
Anyukám  kedvenc étele volt  Ő így készítette és egy nagyon finom , laktató olcsó étel !
Jó étvágyat kívánok !

5 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Ilyent még nem ettem, de nem lehet rossz, elmentettem a receptet, ki fogom próbálni.

Katalin írta...

Egyszerű de nagyszerű eledel lehet!

Éva írta...

aranyos fodorka csodálkozom hogy ezt az ételt nem ismered régi eledel. Szegény férjem azért nem akarta hogy gyakran főzzem mert azt mondta gyerekkorában sokat evett és elege lett belőle. Édesanyám aludt tejjel vagy csak sima tejjel ette, de lehet akár sült szalonnát is rátenni. Sok sikert és váljon egészségedre.
Katalin valóban és még finom laktató is!

Ani írta...

Még én sem ismertem a puliszkának ezt a receptjét, bár egy időben népszerű volt nálunk, de krumpli nélkül. Biztos finom volt így is.

Éva írta...

Ani tudod amit gyerekként megismerünk , bár akkor még nem annyira rajongtam érte de idővel megszerettem. (Különösen kedves is számomra mert Anyu nagyon szerette, legalább annyira mint a saláta főzeléket. Azt viszont én nem tudtam megszeretni sem akkor régen de azóta sem. )