2023. november 23., csütörtök

Sajtos tallér /sütőben sütve

 Az itt talált recept alapján  készítettem fél adagból és sütőben sütve😊


Hozzávalók fél adaghoz: 6 dkg  margarin, 7,5 dkg reszelt sajt, 1 tk sütőpor, 1  felvert  tojásnak  a fele, 4 dkg tejföl, 20 dkg finomliszt, só .

🍪

Elkészítése:  A margarint kicsit megolvasztottam  ezután a többi hozzávalóval sima tésztának összegyúrtam és  egy órára hűtőbe tettem.  A tésztát  két részre vettem hogy könnyebb legyen vele dolgozni egyenként vékonyra  nyújtottam majd klopfoló fejével  megnyomkodtam és kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam ahol a tésztát pár helyen hústűvel megszurkáltam. Előmelegített sütőben 180 C fokon 15' sütöttem😋 (Minél vékonyabbra sikerül a tészta nyújtása  annál ropogósabb lesz! Nekem volt ilyen is meg olyan is , de finom !)

Jó étvágyat kívánok !

10 megjegyzés:

teller-cake írta...

De jó ötlet a sajtos keksz! :-)

aranyos fodorka írta...

Ezt a receptet nem ismertem - de szeretem a sajtos dolgokat - hát elmentettem. Köszi !

Éva írta...

teller-cake köszi, jó a recept akinek van ilyen sütőformája biztosan más de nagyon finom lett így is !

Éva írta...

aranyos fodorka köszi, örülök hogy tetszik! Ha van sütőformád hozzá akkor még jobb lesz , bár így is finom volt. Régen volt nekem is pászkasütőm aztán kölcsönbe került és vissza már nem talált sajnos😉

Katalin írta...

Finom sajtos tallért sütöttél, jól néznek ki! Nekünk is van egy régi tallérsütőnk, vagy inkább csak volt, mert nem találjuk, sajnos. Pedig pár éve még használtuk....

Éva írta...

Köszi Kati finom volt !

Gizi írta...

Nagyon guszta sajtost sütöttél, váljék egészségedre! Ezt a receptet már jó régen elmentettem, de valamiért még nem sütöttem meg. Az ünnepekre megsütöm, és megfogadom a tanácsodat, jó vékonyra fogom kinyújtani.

Éva írta...

Gizi köszönöm, sok sikert és váljon egészségetekre!

Ani írta...

Anyósomnak volt sajtos tallérsütője, de eltűnt valahogy, mint Katalinéknál. Viszont ez a megoldás is jó.

Éva írta...

Ani nekünk is volt kölcsön adtuk végül nem jött vissza. Így is megoldható sütőben !