2024. május 24., péntek

Sajtos rúd


Hozzávalók: 14 dkg liszt, 14 dkg margarin, 14 dkg reszelt sajt,  14 dkg főtt áttört krumpli, só,  + tészta kenéséhez: 1 db tojás,  kevés reszelt sajt szórásra.

🌺 

Elkészítése: A margarint a liszttel összemorzsoltam hozzátettem a reszelt sajtot  a főtt és már kihűlt krumplit sót és összegyúrtam a tésztát.  1 órát pihentettem majd vékonyra kinyújtottam és derelyevágóval 2 ujjnyi darabokra vágtam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam ahol a tojással lekentem és megszórtam reszelt sajttal. Előmelegített  sütőben 200 C fokon 25' sütöttem😋

Jó étvágyat kívánok !

5 megjegyzés:

Ani írta...

Hogy belejöttél a krumplis keltekbe. Finomak is! Ebből is szívesen vennék néhány darabot uzsonnára. Akkor azért néha eszem egy ki fehér liszteset is.

Gizi írta...

Nagyon szeretem, és olyan guszta hogy mind megtudnám enni most rögtön. Váljék kedves egészségedre. Drága Évám, nem tudod hogy mi lehet a Katival? 2 hete nem történt semmi változás a blogjában, aggódom érte, remélem nem beteg. Gondoltam hátha Te tudsz valamit róla.

Éva írta...

Ani ezt a receptet egészen véletlenül vettem észre egy régi szakácskönyvemben. Nagyon finom lett köszönöm!
Gizi köszönöm! Katiért már én is aggódom remélem nincs semmi gond a családban, de lehet hogy írok levelet neki!

Katalin írta...

Nagyon jól esett hogy aggódtok értem, jól vagyok, csak Erdélyben jártunk, 10 napra 😊. A mobilommal pedig nem tudok kommenteket hagyni már jó ideje. Nagyon jól éreztük magunkat, gyorsan teltek a napok. Tegnap jöttünk meg, amint lesz időm, hozok képeket. 2000 képből kell majd válogatnom 😊.
Nagyon jól néznek ki a stanglijaid, szívesen megkóstolnám. Nagyon guszták!

Éva írta...

Katalin örülök hogy itt vagy, erre gondoltam én is csak most tovább voltatok. Biztos sok szép képet hoztatok lesz miből válogatni. Köszönöm!