2024. július 27., szombat

Cukkinis tészta ismét

Régebben  már készített ilyen  tésztát ami itt megtalálható, most kicsi változtatással  készült 😊


Hozzávalók: cukkini, kevés olaj, kis darabka vöröshagyma és fokhagyma, fűszerek: só, őrölt bors, oregánó, bazsalikom,  2 evőkanál pizzakrém, bármilyen tészta és kevés reszelt sajt.
🍴 
Elkészítése:  Gyenge volt a cukkini ezért csak megmostam ketté vágtam felében nem is volt mag a többit kikapartam és legyalultam. Kevés olajat forrósítottam  az apróra vágott  kétféle hagymát megdinszteltem ezután rátettem a gyalult cukkinit amit fűszereztem és kevés vizet öntöttem rá.  Hagytam kicsit főni ezután tettem hozzá a pizzakrémet összeforraltam  és készen is volt. A kifőzött tésztával   összekevertem. Tálalásnál kevés sajtot szórtam a tetejére/ csak azért keveset mert ennyi volt most itthon😀
Jó étvágyat kívánok !

6 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom, könnyű, nyárias tészta lett belőle, váljék egészségedre ebben a nagy melegben!

Éva írta...

Kedves Kati köszönöm!

Gizi írta...

Egyszerű és finom, váljék egészségedre!

Éva írta...

Gizi nagyon szépen köszönöm.

aranyos fodorka írta...

Ezt még nem próbáltam. Nálam a töltött cukkini a "menő" - épp a napokban készítettem - eddig még nem csináltam ilyent, a "töltelék" maradék sült kolbász, és krumpli volt, masszává keverve, sajttal megszórva. Nekem nagyon ízlett.

Éva írta...

aranyos fodorka már készítettem töltött változatot is nekem is ízlett az is. Tésztás változata könnyebb és a tésztát bármilyen is nagyon szeretem.