2024. november 4., hétfő

Túrós batyu leveles tésztával

Szeretem a leveles tésztával készített süteményeket amit már eddig is több féle formázással készítettem el. Katinál látott túrós batyu  formázása annyira tetszett hogy  mivel éppen volt itthon leveles tésztám és túró is kb. fél óra múlva már készítettem is! (Talán azért is voltam ilyen gyors hogy a látott technikát nehogy elfelejtsem?😊 


Hozzávalók: 25 dkg bolti leveles tészta, töltelék: 12,5 dkg tehéntúró, 1 evőkanál cukor, 1 teáskanál vanília cukor, fél citrom reszelt héja és kevés citromlé.

🍂

Elkészítése: A tészta előkészítését és annak  felszeletelését  itt videón meglehet nézni Kati oldalán ! Töltelék hozzávalóit  összekevertem és az előkészített tésztára halmoztam és a látott  módon  elkészítettem Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam  felvert tojással lekentem és előmelegített sütőben 200 C fokon nálam 20'-ig sült de ez  a sütőtől is függ!

Jó étvágyat kívánok !

6 megjegyzés:

Katalin írta...

Örülök hogy te is elkészítetted, és hogy ilyen gyorsan 😀. Nagyon szépek lettek!

Éva írta...

Köszi Kati egy formázással többet tudok . Legközelebb más töltelékkel is elkészítem.

Ani írta...

Ügyesek vagytok. Szép lett ez is.

Éva írta...

Köszönöm Ani.

aranyos fodorka írta...

Ez a leveles tészta sokféleképp felhasználható, gyorsan készíthető vele sütemény. Ez is jó ötlet !

Éva írta...

Köszi Mari nagyon szeretem mert valóban gyors és változatos töltelékkel lehet belőle finomságokat készíteni.