Megmaradt krumplipüréből készítettem most a derelyét amit blogomban már megtaláltok itt . Most csupán azért mutatom mert egy új ötletet szeretnék veletek megosztani amit én is csak most próbáltam ki. Szilvalekvárt régóta készítek de nem mindig egyformán sikerül, van mikor jó az állaga de van mikor kicsit hígabb mint az előző évi is. Erre találtam megoldást amit pld a derelye vagy gombóc készítésnél jó lehet de akár süteménynél is. A felhasználandó lekvár mennyiségbe búzadarát kell tenni, nálam kb. 1,5 dl lekvárba 2 evőkanál darát tettem jól elkevertem és hagytam pihenni.( Előző nap este összekevertem mielőtt készítettem a derelyét)
Jó étvágyat kívánok !
8 megjegyzés:
Jó ötlet sütikbe, egyéb töltelékhez, ha kicsit hígabb a lekvár.
Én a lekvár főzésénél szoktam több dzsemfixet beletenni a lekvárok egy részébe, amit majd sütikbe szeretnék felhasználni.
Nagyon guszta, húúú de jó lenne most az a két darab. Köszönöm az ötletet, mert sokszor nekem is az a gondom, hogy hígabb a lekvár, és biztosan kifolyna, vagy nem tudnám a gombócot megformázni. Kifogom próbálni.
A búzadarát főtten, vagy "nyersen" teszed bele ? Egyébként jónak tűnik az ötlet !!!
Nagyon szeretem én is, egészségedre! :-)
Köszi Kati, általában minden lekvárba teszek én is dzsemfixet de a szilvalekvárt másképpen készítem ezért van hogy van mikor kellően kemény de van mikor nem annyira.
Köszi Gizi , én is azért próbáltam ki és jónak tartom az ötletet.
Mari nyersen kevertem a lekvárba. Köszi.
teller-cake nagyon szépen köszönöm!
Megjegyzés küldése