2025. január 16., csütörtök

Szilvalekváros derelye

Megmaradt krumplipüréből készítettem most a derelyét  amit blogomban már megtaláltok  itt .  Most csupán azért  mutatom mert egy  új ötletet szeretnék veletek megosztani amit én is csak most próbáltam ki. Szilvalekvárt  régóta készítek  de  nem mindig egyformán sikerül,  van mikor  jó az állaga de van mikor kicsit hígabb mint az előző évi is. Erre találtam  megoldást amit pld  a derelye vagy gombóc készítésnél  jó lehet de akár süteménynél is.  A  felhasználandó lekvár mennyiségbe búzadarát kell tenni, nálam kb. 1,5 dl lekvárba 2 evőkanál darát tettem jól elkevertem és hagytam pihenni.( Előző nap este összekevertem mielőtt készítettem a derelyét)


Jó étvágyat kívánok !

8 megjegyzés:

Katalin írta...

Jó ötlet sütikbe, egyéb töltelékhez, ha kicsit hígabb a lekvár.
Én a lekvár főzésénél szoktam több dzsemfixet beletenni a lekvárok egy részébe, amit majd sütikbe szeretnék felhasználni.

Gizi írta...

Nagyon guszta, húúú de jó lenne most az a két darab. Köszönöm az ötletet, mert sokszor nekem is az a gondom, hogy hígabb a lekvár, és biztosan kifolyna, vagy nem tudnám a gombócot megformázni. Kifogom próbálni.

aranyos fodorka írta...

A búzadarát főtten, vagy "nyersen" teszed bele ? Egyébként jónak tűnik az ötlet !!!

teller-cake írta...

Nagyon szeretem én is, egészségedre! :-)

Éva írta...

Köszi Kati, általában minden lekvárba teszek én is dzsemfixet de a szilvalekvárt másképpen készítem ezért van hogy van mikor kellően kemény de van mikor nem annyira.

Éva írta...

Köszi Gizi , én is azért próbáltam ki és jónak tartom az ötletet.

Éva írta...

Mari nyersen kevertem a lekvárba. Köszi.

Éva írta...

teller-cake nagyon szépen köszönöm!