2025. január 16., csütörtök

Szilvalekváros derelye

Megmaradt krumplipüréből készítettem most a derelyét  amit blogomban már megtaláltok  itt .  Most csupán azért  mutatom mert egy  új ötletet szeretnék veletek megosztani amit én is csak most próbáltam ki. Szilvalekvárt  régóta készítek  de  nem mindig egyformán sikerül,  van mikor  jó az állaga de van mikor kicsit hígabb mint az előző évi is. Erre találtam  megoldást amit pld  a derelye vagy gombóc készítésnél  jó lehet de akár süteménynél is.  A  felhasználandó lekvár mennyiségbe búzadarát kell tenni, nálam kb. 1,5 dl lekvárba 2 evőkanál darát tettem jól elkevertem és hagytam pihenni.( Előző nap este összekevertem mielőtt készítettem a derelyét)


Jó étvágyat kívánok !

Nincsenek megjegyzések: