Elkészítése:Kelkáposztát feldarabolom sós vízben megfőzöm leszűröm. A darált sertéshúst pörköltnek elkészítem, a rizst sós vízben megfőzöm. Mikor már mindennel elkészültem kizsírozok egy tálat lerakom a kelkáposzta felét arra a rizst majd a pörkölt egy részét és erre kanalazom a tejfölt. Ezt kétszer tudom megcsinálni majd a tetejére pakolom a maradék kelkáposztát és a tejfölt.
200 fokon 25' alatt készre sül.
-A mennyiség mindenki tetszése szerint alakítható. Amit én szoktam készíteni: 1/2 kg. hús 1kg kelkáposzta, 2 dl pohárnyi rizs, 2-3 dl tejföl.
- Nagyon finom savanyú káposztával is csak akkor a káposztát meg kell pirítani mielőtt sorjázzuk a hússal és a rizzsel.
Most savanyú káposztából készítettem!
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Ez nagyon finom lehetett! :)
HAsonló errefelé a kolozsvári káposzta, csak az éppen darált hússal készül. Én nagyon szeretem, a férjem nincs túlságosan oda a káposztás és rizses ételekért, bár megeszi őket, ha éppen azt készítek.:)
Megjegyzés küldése