Először sertéshússal szerettem volna kipróbálni ezt a borzas bundázást , de így alakult hogy a parizel lett a befutó most!
Hozzávalók:15 dkg parizer, 2-3 db krumpli, 1 cikk fokhagyma, kevés bors, só, 1 db tojás, liszt, kevés tej, 5 dkg. sajt.
Elkészítése: a krumplit megpucolás után lereszeltem hozzá adtam a reszelt fokhagymát, kevés borsot, sót , 1 db tojást , a reszelt sajtot és lisztet annyit hogy jó sűrű massza legyen. Kevés tejet is adtam hozzá majd jól elkevertem. A parizert lisztbe forgattam meg majd ebbe a masszába és forró olajban kisütöttem. Ami megmaradt a masszából kevés lisztet hozzátéve kis lapos formákban szintén kisütöttem.
Nagyon finom lett !
Jó étvágyat!
8 megjegyzés:
Nagyon jó ötletet adtál, köszönöm! Olyan régen ettünk már borzas szeletet! :) A kisült husira tejfölt és sajtot szoktunk szórni! Próbáld ki, ISTENI!!! :)
Egy jó kis főzelék mellé, finom lehet
Mesi: mivel a tejfölös nyers lecsóval ettem így most elég volt. De husival lehet hogy kipróbálom majd!
Bianka: biztos finom főzelék mellé is!
Kedves Éva! Ismét nosztalgiázok a recepted láttán. Ha tudnád hányszor volt nálunk ilyen vasárnap ebédre, mert nem lehetett más húst kapni a boltban. Igaz, mi egyszerű tojásos bundába készítettük, de bizony ez volt bécsi szelet helyett.
Nálad mindig nosztalgiázok.
martinelli: az én gyerekeim is tudnának mesélni, mikor rántott parizel rántott krumpli sült krumplival volt ebédre és valóban akkor még csak tojásos bundában. Látod van hús a boltban mégis ezt választottam ebédre:-))Örülök hogy ilyen nosztalgiázást tudok neked okozni, mert jó néha visszaemlékezni!
Éva, mintha rokonok lennénk és együtt éltünk volna. Sok - sok receptet ismertem fel nálad és sok emléket idéztél fel, olyanokat, amik el voltak már raktározva, eszembe sem jutottak volna, ha nem látom nálad a sok finomságot.
Tervezem, hogy végig olvasom a blogodat és elkészítem azokat az ételeket/sütiket, amiket egykor Édesanyám/Nagymamám készített és megörökítem én is őket.
martinelli: nekem is jó érzés hidd el,amikor rátalálsz egy régi emlékre!
Ennek igazán örülök. Most nekilátok böngészni a blogodat, van pár dolog a hűtőmben, keresek hozzá receptet.
Megjegyzés küldése