2012. január 5., csütörtök

Lecsós-virsli rizzsel

Hozzávalók:  3-4 fej vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, 1 kis üveg lecsó/ amit nyáron tartalékoltam be/, 2 pár virsli, fűszerek: pirospaprika, őrölt bors, csípős paprika, só,  fele-fele zsír és olaj, rizs.
Elkészítése: a vöröshagymát megpucolom felkarikázom  és a zsiradékban megdinsztelem, majd ráöntöm a lecsót és befűszerezem . A fokhagymát is hozzá teszem felöntöm kevés vízzel. Ha kész  üveges lecsóból készül nem kell sokáig főzni, hozzá teszem a felkarikázott virslit és készre főzöm. A rizst  ha szaftosabb feltét van hozzá akkor simán mint a tésztákat úgy főzöm meg. 
                                      Jó étvágyat!                                         

6 megjegyzés:

María írta...

Ne fájdítsd a szívem!! Úgy imádom a lecsót, az egyik kedvencem!!

Kati írta...

Lecsó, de jó lenne most:)

Éva írta...

Maria:Nagyon finom és több féle módon lehet variálni!

Éva írta...

Kati: Egy szavadba kerül és máris küldök!

Panna írta...

Nyámi, ezt szeressem. Mondjuk mi általában karajjal csináljuk, de egyszer virslivel is meg kell kóstolnom :)

Éva írta...

Panna: Karajjal is finom az biztos, de így is !