Hozzávalók: 5 dkg. tarhonya, 1 db közepes nagyságú krumpli, fél fej vöröshagyma, zeller, petrezselyem,kevés olaj, só, pirospaprika, őrölt bors, csípős paprika, 1 evőkanál ételízesítő.
(ételízesítő helyett tehetünk 1 db húsleveskockát is) Amennyiben paprika-paradicsom van abból is lehet tenni a levesbe egy szeletet attól még jobb lesz , de anélkül is finom!
*
Elkészítése: Az olajat megforrósítottam és a tarhonyát megpirítottam rajta. Pirospaprikát , borsot szórtam rá majd felöntöttem kb. 8 dl vízzel hozzá tettem a megpucolt és kockára vágott krumplit a zellert, fél fej vöröshagymát és az apróra vágott petrezselymet valamint a sót. Mikor már főtt a leves akkor tettem bele a ételízesítő és a csípős paprikát ezekkel készre főztem.😋
Jó étvágyat!
11 megjegyzés:
Ez volt az a leves,amivel kezdtem a főzést, 10 évesen! Hasonlóan készítem, és azóta is szeretem-szeretjük :)
Ez olyasmi mint a lebbencs?Csak tarhonyával és nem tésztával?
Márti: Így megjegyezted? Nagyon szeretjük mi is !
The E.Art: Azért nem teljesen, mert a lebbencsnél legalábbis én külön pirítom meg a tésztát és csak a levesbe már a vége felé teszem és azt zöldséggel csinálom.
Hú, még sosem ettem, de kipróbálom! Nagyon jól hangzik a recept!
Nagyon egyszerű és finom leves:) Csak itt nem lehet tarhonyát kapni, de már jó ideje készülök házilag készíteni.
Igen, mert Apám az akkor már üres garázsát berendezte nekem (baba)konyhának, és ezzel háláltam meg :)
Bors and Pepper: Érdemes mert finom!
trollanyu: Szerintem akár reszelt tésztával is csinálhatnád!
Márti: Nagyon rendes és szorgalmas kislány voltál,most is az vagy !
Még sosem főztem, de finom lehet:)
Egyszerű, de nagyon finom leves. Húúú, de régen főztem, köszi hogy eszembe juttattad.
Na én még ilyet sem ettem, bár hasonlót lehet :)
Kati: Próbáld ki nagyon finom!
Gizi: Szívesen az infót, tudod fordulj hozzám bizalommal!:-))
Panna: Próbáld ki!
Megjegyzés küldése