Hozzávalók és elkészítése:(A tejet langyosra melegítjük. 1 liter tejhez egy evőkanál joghurtot adunk. Poharakba öntjük és 3-4 óráig körülbelül 35-40 fokon tartjuk, erre legalkalmasabb a meleg sütő. Utána lehűtjük. 2-3 óra múlva fogyasztható. Tovább eláll, mint az aludttej. Főzelékek ízesítésére is használható tejföl helyett. A joghurt zsírtartalmát növelhetjük, ha beoltás előtt kevés tejszínt vagy tejfölt adunk hozzá.)
-1 liter házi tejet vettem meglangyosítottam és 1 ek. joghurt és 1 ek. tejfölt összekeverve tettem a tejbe. Elkavartam két kis pohárba és 2 db befőttes üvegbe töltöttem . Tepsibe pakoltam , bemelegítettem a sütőt betettem a tepsit majd kikapcsoltam,/lényeg hogy melegben legyen/ kis idő után megint bemelegítettem kissé a sütőt majd megint elzártam. 3 óra elteltével kivettem a sütőből és hűtőbe tettem.
Jó étvágyat
Szeretettel köszöntelek benneteket blogom új követőit: cujO, Mária, Eri ka
5 megjegyzés:
Egyszerű, és tényleg takarékos.
Nagyon jó ötlet, kifogom próbálni.:)
Bridge: Ami lényeges még hogy ebben semmi adalékanyag nincs, nagyon finom lett!
Gizi: Köszi!Csak ajánlani tudom nagyon jól sikerült tettem bele 1 ek. tejfölt is és annyira jó lett mintha nem is joghurt hanem tejföl lenne az egész jó sűrű. 150 Ft-ért vettem a tejet és lett belőle 1.liter "majdnem" tejfölöm.
Jó, hogy eszembe juttattad. Régen valamikor én is így készítettem a házi joghurtot azzal a különbséggel, hogy 1 liter tejhez 1 kispohár joghurtot adtam. Igaz, hogy akkor a tej is bolti volt.
Most viszont ki fogom próbálni házi tejjel és tejföllel. Nálunk ez nagy dolog, mert semmi tartósitószert nem használhatok.
Viki: Most készítettem először de nagyon finom.Örülök ha tudod használni!
Megjegyzés küldése