Hozzávalók: 1/2 kg. krumpli, só, liszt sz.sz., 15 dkg. juhtúró, 10 dkg. szalonna.
😉
Elkészítése: A krumplit megpucoltam és lereszeltem hozzá tettem a sót és annyi lisztet hogy ne túl kemény tészta legyen. Forrásban lévő enyhén sós vízbe szaggattam majd hideg vízben leöblítettem a tésztát és úgy tettem rá az előzőleg felaprított és kisütött szalonnára. Ezután tettem rá a villával összetört juhtúrót. A juhtúrónak "szokása " hogy a meleg tésztán elolvad hamar ezért külön szoktam félretenni a túróból és mikor tányérra szedjük a tésztát akkor még teszek a tészta tetejére !😋
Jó étvágyat!
9 megjegyzés:
Még soha nem készítettem sztrapacskát, itt volna már az ideje. A Tied nagyon guszta!!
Nagyon gusztusos, finom! Mi is nagyon szeretjük, legfőképpen a juhtúró miatt!
Maria: Egyszer próbáld ki nagyon finom! Köszi!
Kinga: Köszi! Mi akár tehéntúró, akár juhtúró, vagy káposzta van rajta mindenféle módon szeretjük!
Mi is imádjuk! Ehhez képest elég ritkán van, jó ötletet adtál!:)
Nagyon jó! Még nem készítettem, de listára tettem a jövő heti menüben:-)
köszi:-)
Tiffanylda: Örülök hogy szeretitek és most még eszedbe is jutattam!
HajniZoli: Remélem fog ízleni a családnak? Egészségetekre!
Én sem készítettem még soha, de jó lenne kipróbálni:)
Imádom a juhtúrós sztrapacskát!:))
Kati: Egyszer próbáld ki!
tücsi: Nagyon ízletes tud lenni az biztos!
Megjegyzés küldése