2012. november 10., szombat

Juhtúrós sztrapacska

 Többféle sztrapacska szerepel már a blogomban mivel nagyon szeretjük. Azért leírom a receptjét mert nem bonyolult.
Hozzávalók: 1/2 kg. krumpli,   só,  liszt sz.sz., 15 dkg. juhtúró, 10 dkg. szalonna.
😉
Elkészítése: A krumplit megpucoltam és lereszeltem hozzá tettem a  sót és annyi lisztet hogy ne túl kemény tészta legyen. Forrásban lévő enyhén sós vízbe szaggattam  majd hideg vízben leöblítettem a tésztát és úgy tettem rá az előzőleg felaprított és kisütött szalonnára. Ezután  tettem rá a villával összetört juhtúrót. A juhtúrónak "szokása " hogy a meleg tésztán elolvad hamar ezért külön szoktam félretenni a túróból és mikor tányérra szedjük a tésztát akkor még teszek a tészta tetejére !😋
                       Jó étvágyat!                                         



9 megjegyzés:

María írta...

Még soha nem készítettem sztrapacskát, itt volna már az ideje. A Tied nagyon guszta!!

László Kinga írta...

Nagyon gusztusos, finom! Mi is nagyon szeretjük, legfőképpen a juhtúró miatt!

Éva írta...

Maria: Egyszer próbáld ki nagyon finom! Köszi!
Kinga: Köszi! Mi akár tehéntúró, akár juhtúró, vagy káposzta van rajta mindenféle módon szeretjük!

Tiffanylda írta...

Mi is imádjuk! Ehhez képest elég ritkán van, jó ötletet adtál!:)

HajniZoli írta...

Nagyon jó! Még nem készítettem, de listára tettem a jövő heti menüben:-)
köszi:-)

Éva írta...

Tiffanylda: Örülök hogy szeretitek és most még eszedbe is jutattam!
HajniZoli: Remélem fog ízleni a családnak? Egészségetekre!

Kati írta...

Én sem készítettem még soha, de jó lenne kipróbálni:)

tücsi írta...

Imádom a juhtúrós sztrapacskát!:))

Éva írta...

Kati: Egyszer próbáld ki!
tücsi: Nagyon ízletes tud lenni az biztos!