Hozzávalók: 80 dkg. krumpli, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma,1 tk. só, 1 tk. őrölt bors, 5 dkg. liszt, 1 db tojás.
🌺
Elkészítése: Megpucoltam a krumplit lereszeltem a vöröshagymát és a fokhagymát szintén reszelve tettem a krumplihoz. Beletettem a borsot, sót, tojást és a lisztet. Összekevertem és kanállal adagolva a forró olajba tettem kisütöttem mindkét oldalát, mikor kiszedtem papírtörlőre pakoltam . Tetejére tejfölt tettünk.Zöldséges-tésztás bableves mellé nagyon finom volt!Ui: Tócsnit többször sütöttem már az is hasonló, de talán abba én több lisztet szoktam tenni. Ezután nem fogok mert sokkal puhább így elkészítve! (Örülök hogy kipróbáltam ezt ."Mindig tanul az ember")😋
Jó étvágyat!
7 megjegyzés:
A lepcsánka vagy tócsni nálunk is nagy kedvenc. Látszik a képen hogy ennek a lepcsáknak milyen könnyed az állaga és nem szívta magába a zsiradékot sem. Hiába, a vidéki élet más, ott még tényleg őrzik a hagyományokat, átörökítve az utókornak.
Nagyon guszta lett a tócsnid, Évám! Legközelebb el is készítem az ikreknek.
Nagyon guszta lett, el tudnék most belőle tüntetni egy adagot. Mi is tócsninak hívjuk.
Mássá teszi a reszelt hagyma és a fokhagyma. Én ezek nélkül készítettem eddig, de így is kipróbálom! :-)
Köszönöm én is tanultam :))))
Nea: Nagyon finom volt. Azon csodálkoztam hogy már falun is olajat használnak mert úgy volt a receptben, nem szívta magába de talán azért is hogy liszt kevés van benne.
Roza: Köszi! Biztos fognak a fiúk örülni neki mert finom laktató! Egészségetekre!
Édeskonyha: Köszi! Nálunk is marad a neve tócsni de van pár ételünk ilyen hogy több elnevezése is van.Szívesen megkínálnálak!
HajniZoli: Eddig én borsot és fokhagymát tettem bele de nagyon finom így hogy vöröshagymát is tettem hozzá. Annyira nem érződik de azért a jó ízéhez biztos hozzájárul!
EWA gyöngyös világa! Szívesen, ha még megtudok valamit szólok jó?:-))
Vöröshagyma még nálunk sem került a lapcsánkába, de legközelebb kipróbálom így, biztosan nagyon finom! :)
Megjegyzés küldése