Hozzávalók és elkészítése a tésztának:5 dkg. margarin , 1 db tojás, 15 dkg. cukor, 3-4 ek. tej, 6 dkg. méz, gőz felett összefőztem mikor kihűlt hozzáadtam 40 dkg. lisztet 1 kk. szódabikarbónát és sima tésztát gyúrtam belőle amit négy cipóra osztva fél órán át pihentettem. Ezután egyenként kinyújtottam és a lapokat tepsi hátlapján előmelegített sütőben 180 fokon 8-10' alatt megsütöttem( az első lap 10' a következő már kevesebb idő alatt megsült). Töltelék: 3 dl tejet felforraltam és folyamatosan 6 dkg. búzadarát szórtam bele lassú tűzön kevergetve sűrűre főztem mikor kihűlt akkor kevertem hozzá előzőleg alaposan kikevert (20 dkg. porcukor és 20 dkg. margarin pici reszelt citromhéj)krémet . A lapokat egyenként megkentem sárgabarack lekvárral amire rákentem a krém egy részét majd a többi lapot is így tovább és végül az utolsó lapot étcsokoládéval vontam be amire most kipróbáltam volt kevés fehér csokim amit gőz fölött felolvasztottam és (az étcsokoládéval bevont sütemény tetejére amíg nem dermedt meg ) pöttyöket tettem rá amit egy pálcikával végig áthúztam.
( Aranyos volt a kis unokám mikor meglátta a süteményt azt mondta: "de szép!")
Jó étvágyat kívánok !
10 megjegyzés:
Én is szeretem a grízes krémeket és az unokádnak igaza volt:-) szép lett a süti!
Nagyon jól néz ki! Hamarosan kipróbálom, mert mi is szeretjük a zserbót. Szerintem ez a változat is ízleni fog!
Tényleg nagyon szép, igaza volt az unokádnak :) ráadásul nagyon finom lehet. Lehet húsvétra megsütöm.
Milyen mutatós! imádom :)
Gyerekkorom nagy kedvence!!!
wow,nálunk is pont tegnap készült, előtte meg decemberben. Néztem is h majdnem ugyanaz a receptünk. :)
http://recipesbyborso.blogspot.hu/2012/12/anyu-mezes-zserboja-tesztahoz-45-dkg.html
De szépen díszítetted: Isteni finom lehet:)
Jaj, de szívesen lettem volna a vendéged! :-))
Finommm, és nagyon szépen díszítetted! :)
HajniZoli örülök hogy neked is kedvenced és köszi!
iceflower köszi, nagyon finom sütemény majd meglátod ha kipróbálod.
Édeskonyha köszi!
Márti köszönöm!
Timi örülök hogy szereted!
Borso akkor az ízét ismered hogy milyen finom! Nekem ez a receptem ramas receptes könyvbe is megvan és egy kolleganőmtől is kaptam még régebben egy receptet a kettő is nagyon hasonlít.
Kati köszi!
gionetta legközelebb szólok mikor ilyet sütök jó?:-)) Szívesen várlak!
Hankka köszönöm!
Megjegyzés küldése