😊
Elkészítése: A szilvát edénybe öntöttem kevés vizet tettem még hozzá és a többi ízesítőket amivel csak egy kicsit főztem majd a liszt és tejföl keverékével behabartam. A gombócokhoz héjában megfőztem a krumplit megtisztítottam krumplinyomón áttörtem és hagytam hűlni. Hozzátettem a lisztet búzadarát tojást és sót az egészet jól összegyúrtam kicsit pihentettem kb. 10' és apró gombócokat formáltam belőle. Forrásban lévő vízbe/1 ek. olajat tettem / kifőztem a gombócokat hideg vízzel leöblítve tálba szedtem majd a mártás mellé pakoltam.Ui: A receptben a mártás nem befőttből hanem friss gyümölcsből készült, de így is nagyon finom !
Jó étvágyat !
8 megjegyzés:
El is hiszem, hogy nagyon finom! Szép gusztán tálaltad, meg is jött az étvágyam :)
Nagyon finom lehet! Főleg így gombóccal :)
Milyen ötletes, még nem is hallottam ilyenről:))
Nem ismertem eddig ezt az ételt, de finom lehet!
Éva, lehet, hogy te vagy az Ízörzők leghűségesebb nézője.
Mindkettő újdonság nekem. Fincsi is lehet:-)
Biztos imádnám, ha szilvás! A színe olyan "Évis"lett :) és milyen cuki a pöttyös tálkád,újabban megőrülök a pöttyösökért!
Ja,és a Te hatásodra,a minap sikerült elcsípni az "Ízőrzőket", így aztán értem,miért tetszik annyira!
Katalin köszönöm!
Viktória Bori nagyon finom volt így együtt!
Kovács Janka szilvamártást én is most készítettem először, de nagyon finom!
marisz57 nagyon finom volt! Nézni is szoktam a műsort, de van egy link gyűjteményem és abból szoktam válogatni!
HajniZoli nekem is az volt eddig, de ezután tudom hogy finom is!
Márti köszi! A pöttyösöket én is nagyon szeretem. Örülök hogy megnézted nagyon sok jó tippet és jó recepteket lehet tanulni.
Megjegyzés küldése