Hozzávalók: /fél adagot írom ennyit csináltam /: 35 dkg. liszt,1 tk. só, 1,5 dl víz, 1 dl tej, 2,5 dkg. margarin, 1 mk. cukor, 1 dkg. élesztő.
💢
Elkészítése: Meglangyosítottam a tej egy részét amibe elmorzsoltam az élesztőt cukrot hozzátéve és kevés lisztet picit hagytam kelni. Ezután a liszthez öntöttem és a többi hozzávalóval együtt jól bedagasztottam.(margarint én langyosan tettem a tésztába). Mikor duplájára megnőtt 6 részre osztottam majd egyenként hosszúkás rudat sodortam kb. 40 cm. majd egy laza csomót csináltam rá és a jobb oldalon lévő tészta darabot alágyűrtem a tészta csomónak és középen bedugtam majd megfordítottam a tésztát és a maradék logó tésztadarabot szintén begyűrtem alulról középre.( Így elég bonyolult leírni de ha megnézitek a fent említett blogon biztos könnyebb lesz) Rossz tapasztalatom miatt nem sütőpapírra tettem, hanem vékonyan margarinnal kikent tepsibe pakoltam felvert tojással megkentem és szezámmagot szórtam rá. Előmelegített sütőben 200 fokon 30' sütöttem. Tepsi alá edénybe vizet tettem, mikor kivettem a sütőből a zsemléket akkor megspricceltem vízzel.
Ui:/ Annyit nézegettem már a leírást mégis az első rögtön sikerült a másodikkal viszont már birkóznom kellett:-) azért elsőre annyira nem rossz, majd legközelebb jobb lesz. Az íze nagyon finom. Aki olvassa a blogomat az már tudja hogy ha azt írom hogy férjuram is dicsérte sőt ette akkor az már jelent valamit!Még rá is kellett szólnom hogy melegen ne egye!
Jó étvágyat kívánok !
15 megjegyzés:
FinooooooM! De ügyes vagy, nagyon szépek lettek. :))
Gyönyörűek a zsemlék! Nagyon ügyes vagy. Ez a formázás nekem is okoz némi problémát, persze nem is gyakoroltam eleget. A tieid csodaszépek!
Nagyon jól néznek ki!!! Elmentettem a receptet...:o))) Köszönöm!
Éva, hogy Te milyen ügyes vagy!! Le a kalappal!!
gionetta köszi!
Dominika köszönöm, azért lehet hogy legközelebb talán könnyebben megy nekem is!
Timi köszi! Örülök hogy tetszik!
Maria köszönöm!
De ügyes vagy, nagyon szépek lettek.
De szépek lettek! Ügyes vagy!
Nagyon ügyes vagy! Köszönjük a receptet!
Nagyon szépek lettek, tényleg ügyes vagy:) Nekem is kedvencem ez a formázás, mert olyan kis helyesek lesznek.
Ezeket a gyönyörűséges zsemléket én is melegen ettem volna! :) Nagyon guszták! :)
Szerintem nagyon szépek lettek:)
Nagyon szépek lettek!
Az a helyzet, hogy az ilyen péksütemények úgy langyosan az igaziak:-) tudom, hogy nehéz a gyomornak, de akkor is:-)
Nagyon szépek lettek! Ügyes vagy! :)
Gabriella köszönöm!
Illéskrisz Konyhája köszi!
Horváth Emerencia köszönöm!
trollanyu köszi, most csináltam először remélem legközelebb már rutinosabb leszek!
Hankka köszi azért melegen nem jó!
Kati köszi!
HajniZoli köszi.Azért van úgy hogy én is langyosan eszem, de a gyomrom biztos hogy megérzi:)
Szépek lettek a zsemléid, már én is készülök rá, csak hát az időhiány...
Megjegyzés küldése