Hozzávalók: 15 dkg. eper, 5 dkg. porcukor, 1/2 dl tejszín.
🍓
Elkészítése: Az epret megtisztítottam megmostam lecsepegtettem majd feldaraboltam és a porcukorral elkevertem. Fedeles műanyag dobozba pakoltam és a mélyhűtőbe tettem. Úgy írja a recept hogy legalább 1 éjszakára. Másnap botmixerbe öntöttem hozzátettem a tejszínt és pürésítettem. Azonnal lehet enni nagyon finom.( Csalóka a kép mert jeges volt a fagyi !) Éppen azt számóltam hogy kettőnknek a két adag tejszínt leszámítva 150 Ft-ba került!
Kellemes hűsölést!
8 megjegyzés:
"Az eperfagyi, eperfagyi, hű de finom"-jut eszembe a gyerekkorombeli sláger és biztos vagyok benne, hogy a Tiéd még finomabb! ;-)
Nagyon elkanalazgatnám,nálunk is mindennapi vendég az eper, valamilyen formában:))
Nagyon kívánatos a fagyid! Valóban "takarékos konyhában" készült, ügyesen elkészítette :)
Olyan szép a színe Éva, biztos pont olyan finom is:) Én mostanában úgy készítem a fagyit magamnak, ahogy láttam egyszer nálad, hogy natúr joghurtot összekeverem gyümölccsel vagy dzsemmel, s lefagyasztom, na abban aztán semmi plusz dolog nincs, se hozzáadott cukor, mert a joghurtot is magam készítem.
Ez nagyon finom lehet!!! Igazi eperből...hmmmm :o)))
Tavaly én is készítettem, nagy kedvenc volt, most, hogy látom Nálad, azt hiszem nemsokára megint készítek majd.
Mindent bele, pürésítsd, majd fél óra a fagyasztóban, aztán kavarni, így háromszor. Nem szokott megjegesedni ezzel a kavargatási eljárással.
A képen nagyon guszta!
teller-cake nagyon finom volt, köszi!
Böbe én is szívesen venném és enném mindennap de...... Ezért csak ritkán!
Katalin köszönöm!
Kati köszi valóban nagyon finom volt. Joghurttal jégkrémet szoktam az is nagyon finom.
Timi köszi!
Csilla Andi egy kicsit várjál hogy melegebb legyen az idő aztán egészségetekre!
HajniZoli a többszöri kavargatással nekem nem jött be kellően így maradt most ez a verzió.Köszi!
Megjegyzés küldése