2013. május 29., szerda

Rántott csirkemáj krumplival

                                                                             
Hozzávalók:  1/2 kg. csirkemáj, 2 db tojás, liszt, prézli,  köretnek:petrezselymes krumpli, uborkasaláta.
Elkészítése: csirkemájról a szívet levágtam/később jó lesz levesbe/ megmostam majd  papírtörlővel felitattam a vizet róla. Tojást felvertem  a májat lisztbe tojásba majd prézlibe forgattam és forró olajban megsütöttem. Az edényre amiben  sütöm  fedőt teszek és  mielőtt megfordítom a májat leveszem a tűzhelyről az edényt úgy  veszem le a fedőt és fordítom meg a májat majd ismét visszateszem a tűzhelyre és  készre sütöm.(májat csak sülés után szoktam sózni) A krumplit   megtisztítottam felkockáztam és megfőztem enyhén sós vízben majd   leszűrtem . Kevés olajban hagymát dinszteltem és apróra vágott petrezselymet tettem  hozzá. Ezt öntöttem a leszűrt krumplira. Uborkasaláta:  Az  uborkát megpucoltam legyalultam  besóztam letakarva hűtőbe tettem kb. 15'-re.  Ezután kinyomtam a sós levet az uborkából tálba tettem és felöntöttem vízzel amit kevés cukorral és ecettel ízesítettem.
Jó étvágyat!

8 megjegyzés:

Csigabige írta...

Hát ezt most én is szívesen megenném! Nagyon jól néz ki!

Timi írta...

Nagyon finom ez a menü! :o)
Az egyik szomszédom úgy készíti az uborka salátát, hogy nem önti le róla a levet, hanem azt ízesíti...kipróbáltam én is és valóban finom :o)

Márti írta...

Imádom a rántott csirkemájat, de amióta felrobbant és megégette a kezemet (szerintem örökre őrzöm majd a nyomát)megharagudtam,és azóta sem sütöttem!

Kati írta...

Igen, a máj nagyon robbanós:) Így még nem készítettem, de fonom lehet:)

Blogkonyha írta...

Évikém akkor most ezt vinném ebédre...Imádom!

Éva írta...

Csigabige köszi, már sajnos nem tudok ajánlani de legközelebb jó?:-)
Timi köszi, biztos hogy finom úgy is talán kicsit sósabb .
Márti azért szoktam én letakarni, most mikor sütöttem is akkorát durrant de fedő rajta volt.
Kati vigyázni kell vele az biztos.
Illéskrisz Konyhája bevenné a kis hasad?:-)) Sajnos már elfogyott mert én is nagyon szeretem.

HajniZoli írta...

Jókor jött ez a recept. Holnapra csirkemájat terveztem, így változatosabb lesz. Köszönöm!

Éva írta...

HajniZoli örülök hogy segíthettem!