Meggyet eddig csak befőttnek tettem el azt is már elég régen. Most alkalom adta ezt a lehetőséget boltunkban akciós volt ez a fajta Dzsemfix/3 csomag volt egyben/ Dzsemfix Extra 2:1. Eddig ezt még nem használtam a boltunk előtt pedig árultak meggyet aránylag kedvező áron.
Hozzávalók: 2 kg. meggy, 1 cs. Dzsemfix extra 2:1, 40 dkg. cukor, 3 ek. rum.
🍒
Elkészítése: Kimagoztam a meggyet fazékba tettem ráöntöttem a cukrot és a Dzsemfixet . Állandó kevergetés után mikor már kicsit rotyogott levettem a tűzhelyről kicsit megturmixoltam(nem pürésítettem teljesen mert jobban szeretem darabosan benne a gyümölcsöt)majd visszatéve hagytam kb. 5' főni. Ekkor levettem a tűzhelyről 3 ek. rumot tettem hozzá amit kicsit elkevertem, kevés habja volt azt leszedtem és az előkészített kis üvegekbe öntöttem. Átlátszó fóliát szoktam rátenni majd rátekertem az üveg tetejét és fejre állítottam az üvegeket. Mikor már csak langyosak voltak visszafordítottam és akkor "öltöztettem"fel őket majd tettem a"szálláshelyükre"
Ui: Nagyon kíváncsi leszek majd az ízére? Nosztalgiából készítettem ilyen ízesítéssel mert keresztmamám csinált ilyen befőtteket . Amit még kiszeretnék próbálni az szintén tőle emlék a meggy-büszkével nagyon-nagyon finom. Képes voltam egy egész üveggel megenni, így utólag arra gondolva hogy cukorbeteg volt és minden befőttje édesítővel készült, csoda hogy nem volt problémám?:-)) Sajnos már nagyon régen nem eszem a befőttjéből!
Téli napokra !
4 megjegyzés:
Így is finom lehet:) Én keserű csokival készítettem:)
Kati köszi! Ó de különleges lehet csokival és nagyon finom is!
Én most almapektint adtam a meggylekvárhoz, majd télen kiderül, milyen lesz.
marisz57 biztos finom lesz !
Megjegyzés küldése