2013. október 24., csütörtök

Birsalma kompót

                                                                             
Hozzávalók és elkészítése: Tetszés szerinti mennyiségű birsalma megpucolva, feldarabolva edénybe tettem felöntöttem vízzel tetszés szerinti mennyiségű édesítő kevés fahéj, én 1-2 ek. citromlevet szoktam tenni hozzá hogy ne barnuljon meg a birsalma. Addig főzöm még a gyümölcs kissé puha nem lesz. Nagyon finom jól  lehűtve ételek, húsok mellé!
Jó étvágyat kívánok!

10 megjegyzés:

Monika írta...

Tudsz még valamit biztosan birsalmából a sajton és lekváron kívül biztosan.Én az aszalásra gondoltam,de nincsen gépem,a sütőben meg állítólag pazarlás.Szerinted???

Éva írta...

Mammka az aszalást nem ismerem!Sajnos!

Kati írta...

Imádom, mi kis cukorral és fahéj nélkül készítjük:)

Csigabige írta...

Még sosem ettem birsalmából készült kompótot, de biztos finom lehet! :)

trollanyu írta...

Mág sosem ettem birsalma kompótot, de nagyon finom lehet, szívesen megkóstolnám:)

RaMary írta...

Imádom, megyek is a piacra! :)

Katalin írta...

Finom lehetett a kompótod és a sajt is. Nekem is kéne már főzni, kaptunk szép birseket...

Éva írta...

Kati örülök hogy szereted, cukrot nem sokat szoktam én sem tenni bele.
Csigabige egyszer próbáld ki mert nagyon finom!
trollanyu sajnálhatod hogy nem ettél, mert nagyon finom!
RaMary ezek szerint ismered és talán még szereted is?:-))
Katalin köszi finom a kompót és remélem a sajt is bár ízleltem közben, de az mikor már kiszikkad akkor az igazi!

HajniZoli írta...

Szeretem én is. Kevés cukrot is szoktam tenni, mert a gyerekek eszik csak magában is. Tettem már ivólébe is, jól át kell turmixolni. Finom.

Éva írta...

HajniZoli nagyon finom lehet az ivólébe is jó ötlet!