Hozzávalók és elkészítése: Tetszés szerinti mennyiségű birsalma megpucolva, feldarabolva edénybe tettem felöntöttem vízzel tetszés szerinti mennyiségű édesítő kevés fahéj, én 1-2 ek. citromlevet szoktam tenni hozzá hogy ne barnuljon meg a birsalma. Addig főzöm még a gyümölcs kissé puha nem lesz. Nagyon finom jól lehűtve ételek, húsok mellé!
Jó étvágyat kívánok!
10 megjegyzés:
Tudsz még valamit biztosan birsalmából a sajton és lekváron kívül biztosan.Én az aszalásra gondoltam,de nincsen gépem,a sütőben meg állítólag pazarlás.Szerinted???
Mammka az aszalást nem ismerem!Sajnos!
Imádom, mi kis cukorral és fahéj nélkül készítjük:)
Még sosem ettem birsalmából készült kompótot, de biztos finom lehet! :)
Mág sosem ettem birsalma kompótot, de nagyon finom lehet, szívesen megkóstolnám:)
Imádom, megyek is a piacra! :)
Finom lehetett a kompótod és a sajt is. Nekem is kéne már főzni, kaptunk szép birseket...
Kati örülök hogy szereted, cukrot nem sokat szoktam én sem tenni bele.
Csigabige egyszer próbáld ki mert nagyon finom!
trollanyu sajnálhatod hogy nem ettél, mert nagyon finom!
RaMary ezek szerint ismered és talán még szereted is?:-))
Katalin köszi finom a kompót és remélem a sajt is bár ízleltem közben, de az mikor már kiszikkad akkor az igazi!
Szeretem én is. Kevés cukrot is szoktam tenni, mert a gyerekek eszik csak magában is. Tettem már ivólébe is, jól át kell turmixolni. Finom.
HajniZoli nagyon finom lehet az ivólébe is jó ötlet!
Megjegyzés küldése